All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Vildmark var grönskande trädgård

- När min man och jag kom till Reso för första gången år 1985, trädgården var överväxt och mycket måste göras för att skapa en trevlig utomhus utrymme. Varje sommar i över 30 år har vi semester på denna ö, som ligger två miles söder om Strømstad, säger Liv Sollien.

Paret längtar alltid ut när våren och sommaren närmar sig. Paret bor i Oslo dagligen.

Sommar hus är bara kroppen, och trädgården ändras i linje med ägarnas behov, men de har försökt att ta hand om en del av det ursprungliga uttrycket.

- Jag föredrar avslappnade och levande utomhusutrymmen med gamla möbler och föremål. Jag gillar många olika växter i trädgården och krukor som strömmar av färgglada blommor, säger Liv.

Avslappnad landstil

Hon är lätt inspirerad av en avslappnad landstil, vanligtvis med beröring från kontinenten.

Här finns flera olika sittgrupper som hålls i en nostalgisk stil med rottingmöbler, järn möbler, gamla slitna bord - och runt hundra krukor som placeras runt grunderna med både grödor och prydnadsväxter i

Läs också.:

Använd vinterträdgården under hela året

Här på Oslofjorden används vinterträdgården året runt. Från julpartier till sommarens grill. Eller bara för att njuta av de tysta ögonblicken.

Uteplats med burkar. Tillsammans har paret nästan 100 krukor.

Terracotta valpar har fyllt henne med rosa pelargoner, en favorit som hon har hämtat från utländska resor.

Den lummiga terrassen har en mängd rosor i olika färger.

Färgglada keramiska krukor i blått och grönt med läckra doftande rosor är en annan krukor hon har tagit från kontinenten.

Hageeier Sollien älskar att dö små och stora stilleben runt trädgården.

Läs också:

För att skapa en sten terrass

När belöningen är att kunna njuta av livet på en underbar terrass med både kvällssolen och skydd från vinden, ser du innebörden av kampen i ett par dagar. Den tunga ...

Rest Zones vattnet

mysig grillplats och nyperosebusker vägen ner till vattnet.

När du vänder dig om i detta frodiga utomhusutrymme hittar du något som glädjer ögat. Den något sluttande tomten slutar i en liten privat sandstrand.

Här har paret skapat en grillplats nära det rustika lusthuset vid stranden. Paret har också en separat burkträdgård fylld med näringsämnen.

Läs också:

Så här överför du foton till tre

Prova en enkel decoupage-teknik! På så sätt kan du överföra dina favoritbilder till trä, göra personliga leksaker eller hundratals andra ...

Blomsterkruvar nära havet.

Här finns också en stor gräsmatta där barnbarn kan springa runt och frodiga häckar som döljer från insyn och skapa små gömställen i trädgården där man kan vila i frid - helt avskärmade från insyn. Livets man är den som spenderar mest tid när man ställer blommorna i säng och krukor.Det är ett bra sätt att hålla sig i form, tycker han.

Det är också han som klättrar gräsmattan och går i sängarna. När dagens trädgårdsarbete har slutförts, njutes lugn i en av de många viloplatserna i trädgården. Det gifta paret har gott om sittplatser att välja mellan, både framför ryggen eller på sidan av huset.

Havsferie nära havet, där det är trevligt att vila i gamla teakstolar.

De kan snuggla i solstolar, korgstolar, strandstolar, teakstolar eller franskinspirerade kaféstolar för att njuta av solen från olika sidor - från tidigt på morgonen till sent på kvällen.

Hur man lyckas med rosor

Vaxutrymme:

Rosor vill ha en solig plats med minst sex timmars solsken varje dag. Det finns sorter som behandlar lite mindre sol och trivs fortfarande bra, även om de blommar mindre än de skulle göra i full sol. Jordförhållande:

Fina förhållanden för rosor är mineralrika learjord blandade med grov sand, gurkmeja och kompost och befruktad med mjölkkompost eller välbränd gödsel. Marken bör vara väl dränerad och befruktad regelbundet. Rosor gillar inte sur mark.

Vattenbehov:

Rosor behöver jämn fuktig jord. Var medveten om detta när du planterar en husmur där det blir varmt, torrt och naturligt nederbörd inte kommer. Vatten regelbundet för att kompensera. Många rosor som telefontorken på våren. Solen torkar ut grenarna och växten får inte ta upp vatten på grund av is i jorden. Täck grenarna mot stark vårsol tills du kan vattna rosen.

Ofta torkar det ut grenarna och inte kylan som bryter rozen.

Gödselmedel:

Rosor behöver stadig tillgång till vatten och näring. Nya plantager som har fått gott jord och kompost vid plantering behöver inte mycket näring under det första året. Undantaget är om det regnar mycket eller vattnas mycket. Börja säsongen med att tillsätta mjölk kompost till jorden.

Använd till exempel gödselmedel eller steggödselmedel vid den första gödningsrundan, och sedan en till två rundor kalciumärter. Det är bättre att befrukta mindre ofta, ofta var fjärde vecka.

Undvik gödning för sent, speciellt kväve näring bör inte användas efter den 1 juli. Undvik att använda klorinnehållande gödningsmedel. Remodeling rosor behöver i allmänhet mer näring än enblommiga rosor.

ADVERT

Mest populära