All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Viktor & Rolf underbara värld

Viktor & Rolf underbara värld

  1. Vänder Milano huvudet

Inspirerad av nyklassicism

Det är dock inte sagt att det Ser ut att det har exploderat en bomb i butiken i via Sant-Andrea 14 i Milano. Snarare tvärtom. Viktor & Rolfs flaggskepp ligger ungefär så långt borta från Team Antonsens uppehällande kök som man kan komma.

Architect Siebe Tettero och designer Sherrie Zwail från SZI-Design i Amsterdam har skapat ett tätt komplex och pedantiska interiör, inspirerad av de nederländska och svenska inrednings traditioner 1800-talet. Och vände allt på huvudet.

- När vi öppnade vår första butik frågade vi frågan: Vad kännetecknar vår värld? När det gäller klädsamlingen har vi byggt klassikerna och vänt dem på huvudet. Så varför inte gör detsamma med affären, skrivarna skriver på deras hemsida.

Perfekt symmetri. Foto: Viktor & Rolf Visa mer

70 kvadratmeter butik är perfekt symmetriskt dekorerade. Bakom en stor ekdörr går en in i en hög, pompös pelare. Alla dekorativa detaljer, från kuddar med stora kuddar, till två stora klassiska eldstäder, hänger från taket, och från golvet finns stora ljuskronor. På en stor plasmaskärm kan besökare se modeller gå ner på catwalken - på huvudet. Och som punkt på i-ett, är taket pläterat med ekparkett.

För att göra illusionen perfekt, är hyllorna täckta av lekplatserna varje natt. Mörkt ljus skapar en äventyrlig atmosfär som gör att förbipasserande slutar, kikar in, lurar lite - och dra på smileybältet. <999 >>> Klicka här för att se fler bilder från Victor & Rolfs flaggskepp i Milano.

Om designers. De två holländska Viktor Horsting och Rolf Snoeren kom till Paris som en del av

Le Cri Néerlandais , en grupp holländska modeskapare som förutsågs vara den nya "Antwerp Six". Designkollektivet löstes dock snart och de två lanserade sitt eget varumärke 1993. Källor: Viktor & Rolf

, Style. com och Modern Museum i Stockholm

ADVERT

Mest populära