All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Viking, Bosch och Honda utmärker sig gräsklipparen test

Dela på Facebook

whizzes du runt i trädgården i släptåg av en brun stege gräsklippare, eller gör du och kämpar i en gammal klippor som kräver massor av pull på rep för att börja? Om du tillhör den sista kategorin och tänker på att köpa en ny gräsklippare har konsumentrådet gjort bedömningsjobbet för dig.

På grundval av tester i Sveriges konsumenttidning Råd & Røn har de kommit fram till en ranking av de bästa varumärkena.

tre varumärken tenderar att göra bra i gräsklipparen testet

"Råd & Rön har i själva verket sedan 2007 publicerade testresultat för alla 80 gräsklippare modeller. Vi har analyserat testresultaten och har fokuserat på varumärken som har testats tre eller flera gånger", skriver Konsumentrådet .

Läs hela testet hos konsumentrådet.

Mot bakgrund av detta påpekar konsumentrådet att Viking är det bästa varumärket, med Bosch och Honda strax efter.

- Jag är inte särskilt förvånad över att bara Viking, Bosch och Honda uppnår bra resultat, både kombinerade och när vi bara fokuserar på skärningsförmåga. Vad som förvånar är hur bra dessa tre märken egentligen är. Resultaten tyder på att de är i sin egen division ", säger Consumer Testing, Jogrim Aabakken, Product Test Manager. nr.

Flymo och Partner har tagits bort från marknaden

Och det är naturligtvis tillfredsställande att spåra toppen av rankningen.

- Vi är mycket glada över att Viking varumärket vann denna stora test och vi ser att testet är särskilt värdefullt eftersom det sker under en så lång period som sex år, säger marknadschef Andreas Stihl AS Pål Virik Nilsen, att klicka. nr.

- Viking ägs av Stihl-koncernen i Tyskland, som bygger hela sin produktion på värdena på innovation, kvalitet och design, expanderar han.

På botten av rankningen ligger Flymo och Partner.

Aabakken konstaterar att dessa märken inte längre marknadsförs på den norska marknaden.

- Enligt Svenska Husqvarna, som äger Partner, säljs varumärket Partner inte längre. Även Flymo, som har samma ägare, har dragits tillbaka från ett antal marknader, men säljer fortfarande i Storbritannien, expanderar han.

TESTWINNER: Viking, producerad av tyska företaget Stihl, toppar konsumentrådets sammanställning av gräsklippare tester. Foto: Foto: Thomas von Salomon / Viking

TESTA KLIPPAREN: Enligt rådets Consumer skiljer de tre varumärkena, Viking, Bosch och Honda ut i tester Råd & Rön har slutförts. Bosch är på andra plats. Foto: PHOTO: Bosch

Skrapor gör det dåligt

Om testen

Det har testats 80 modeller och 17 poäng. Konsumentrådet har tagit 72 modeller från de 10 märkena som testats tre gånger eller mer.

Råd & Rön är medlem i International Consumer Research and Testing International Testing (ICRT), som genomför några av världens viktigaste konsumenttest.

Följande testbetingelser användes (tecken viktning i parentes):

Skär Capability: Count 50% av den slutliga grad:

  • Skär Resultat standard gräsmatta
  • Varaktighet standard gräsmatta
  • Långt gräs
  • Vått gräs <999 > Tjock gräs
  • skärning i lutning
  • klippning längs kanter
  • Ease

: Räkna 25% av den slutliga grad: Inställning klipphöjd

  • Lagring
  • underhåll
  • Källa: konsumentrådet < 999> Testet visar också att svängmowers gör det relativt dåligt.

- De gör dåligt både på skärningsförmåga och i den övergripande bedömningen, säger Aabakken.

- Detsamma gäller för cylinderskärare, vilket förvånar mig. Jag var visserligen inte förvånad gräsklippare cylinder leverera dålig skärförmåga när gräset är lång, våt och något tjock. Men jag blev förvånad över att de också gör dåligt på vanliga bagerier. Cylinderklippare har många anhängare eftersom det faktiskt "klipper" gräsmattan, i motsats till rotorklippare som "cut" gräset. Men dessa grundliga tester visar att de testade rotorklämmorna ger bättre rockresultat än de provade cylinderutskärningarna, lägger han till.

kapförmåga

I grund och botten gräsklippare rankade på en samlad bedömning, baserad bland annat på skärförmåga, användarvänlighet, energiförbrukning och ljudnivå. Konsumentrådet valde att göra en ytterligare rangordning, baserad enbart på skärningsförmåga.

"Detta beror på att skära förmåga trots allt är en gräsklippare huvud attribut", skriver de, och fortsätter: "Även vid skärning förmåga är i grund och botten är det samma tre varumärken som sticker ut. Viking, Honda och Bosch"

Viking gör också skärningsförmågan, medan Bosch och Honda byter ut utrymme.

Gas ovanpå, hand drivs på bas

Rådets Konsument har också gjort en bedömning av tekniken till gräsklippare. "Men vilken teknik ska vi investera i", frågar de. "Bensin, el, batteri eller handdriven?".

"Tja, det beror på vad som är viktigt för dig, bara klippa förmågan eller hela totala paketet", är svaret.

Och om du betonar skärningsförmågan mest, visar det sig att det är topparna som toppar. Sedan kommer elektriska trådlösa klämmor, och sedan batteripackare. Nedtill är de handdrivna klipporna.

TESTA Gräsklippare: Honda kom på tredje i Sesta, totalt sett, men flyttade upp en plats när det gällde att skära förmåga, sade rådet Consumer var en av de viktigaste testkriterier. Foto: Foto: Sophie Carles / Honda

På grundval av slutbetyget, slåtterbatteri kommer allra bästa. Konsumentrådet poengeterer att man bör vara medveten om att slåtterbatteri har begränsad batterikapacitet och är därför inte lämplig för större trädgårdar.

Detta ger dig mosefri gräsmatta

Slutsatsen är att hela inte skulle skilja sig avsevärt mellan batteriet, bensin och elektriska gräsklippare. Det värsta kommer dock med handcylindern.

Konsumentrådet är emellertid klart att det finns variationer inom de olika teknologierna."Till exempel uppnår elektriska gräsklippare med både bio- och uppsamlingsfunktionen så mycket som 72, 8 poäng. Elektriska gräsklippare vars enda uppsamlingsfunktionen uppnår 65, 7 poäng, medan de elektriska gräsklippare hover endast uppnår 52, 7 poäng", skriver de addera att sladdlös samla gräsklippare uppnår betydligt bättre resultat (72, 5) än batteridrivna gräsklippare cylinder (55, 0).

Läs också:

för att lägga gräsmatta

för att klippa gräset

På jakt efter goda inrednings idéer? Du hittar dem i Inspirationsguiden

Dela på Facebook

ADVERT

Mest populära