All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Varierande kvalitet glasbyggnad sten

glasbyggnad Stein först kom ut på marknaden 1960, men har under de senaste åren haft en enorm popularitet. Den unika egenskapen hos den här produkten är att den passerar genom ljus samtidigt som den övervakar för öppenhet. Glas byggstenar används därför ofta som rumsdelare, och har varit särskilt populära som duschväggar i badrummet eller i fönstret.

Dålig kvalitet

Tyvärr är kvaliteten på de sten som erbjuds mycket varierad.

- Idag kan du köpa stenar för mindre än 10 kr per stycke, säger Bjart Haug på Höganäs. Men jag skulle stanna dessa stenar länge.

- Lågkvalitativa glasbyggnadsblock blir bleka och fula i färg, förutom att de sannolikt faller ihop och brister inom kort.

Det finns ett stort problem att marknaden fylls av dåliga produkter eftersom konsumenten snabbt kan förlora förtroendet för produkten.

- Glassten är en mycket bra produkt med många applikationer, men det är viktigt att stenen har en viss kvalitet, påpekar Haug.

Skepticism stenar från öst

- Generellt skulle jag vara skeptisk till alla stenar som produceras i Fjärran Östern, säger Björn Børresen med proffsen Glass AS. Håll dig till glasstenar som tillverkas i Europa, och fråga om produkten är godkänd och tillverkad enligt certifieringen. Leverantören ska kunna tillhandahålla dokumentation om detta.

- Vi gjorde ett litet experiment där vi lade ett av de billiga lågkvalitativa glasbyggnadsblocken i vatten över natten, säger Børresen. - Nästa dag kunde vi dra av lack, som ligger på den övre sidan av glaset, bara genom att förstärka lätt över rock med handflatan.

- Håll inte färgen så stenarna kommer att falla ifrån varandra och du kan även föreställa dig vad som hänt om du använde den här produkten för din duschvägg.

30-40 kg per sten

- Det är svårt att få tag på en exakt siffra på hur mycket pengar du ska spendera på stenen vara säker på en god kvalitet, säger Børresen med någonstans mellan 30 och 40 AU Per sten borde du förmodligen räkna med.

Dessutom kommer det ofta att vara det verkliga arbetet och tillbehören som orsakar den största kostnaden när man lägger glas.

- inte beröva sig själv möjligheten att få ett bra resultat, bara för att du kommer att spara en per hundra pounds på en dyr sten, råder Børresen.

ADVERT

Mest populära