All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Variationer i vitt

Rent vitt badrum är det mest vill - trots prat om trender med industriell utseende, betong, metaller eller naturliga mönster.

- De flesta väljer neutrala lösningar för badning. Det är ett rum att leva med i många år och huvudfärgerna är vita och gråa. Sand färg är också en favorit, säger Patrik Björklund, butikschef på Höganäs i Oslo.

Men i allt det vita finns det fortfarande variation! Stora väggytor bryts upp genom att blanda stora vita plattor med läderartad yta, med genombruten pärlemor mosaik i duschen eller runt spegeln och handfat.

Naturliga imitationer

- Vad sägs om att använda tall i duschen? Det är faktiskt möjligt med kakel, har vi ett urval keramiska plattor som är förvillande lika rustik planka i flera olika färger. Från whitish, till färg och konsistens à la wenge, säger Björklund.

Plattorna i serien Chalet och Xilema liknar äkta trä och har till och med en struktur i ytan som en rustik bottenplatta. De kan användas både på golv och vägg, och kan läggas i raka mönster och fiskbenmönster.

Andra populära imitationer är keramiska plattor som liknar skiffer, granit och andra stenskikt.

Big, större, störst

När det gäller formaten - så växer brickor - eller krymper. 30 cm x 60 cm var lång som en stor kakel. Men inte nu längre. De stora plattorna har blivit större och finns i storlekar upp till 60 cm x 120 cm. Ju större plattorna är, dess större krav ställs på att substratet är helt platt och stabilt. Därför är stora plattor bäst lämpade för väggen.

ADVERT

Mest populära