All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Uteplats sträcker sommaren

Om du bygger en stor utomhusrätt, helst med grill, kommer du noga att använda uteplatsen ännu mer. Vid en flammande eld jaktas känslan av rå kvällsluft snabbt. Samtidigt har du möjlighet att steka korv eller andra godisar om hungern ska meddela. Sitt varma och mysiga tillsammans grannar och goda vänner.

Small eller Large

Behovet är annorlunda. Vissa vill ha ett fullt utrustat kök med alla bekvämligheter och solfyllda eldstäder. Andra handlar om enklare lösningar, såsom en liten flyttbar keramikspis eller en brasa placerad på en lämplig plats i trädgården, på terrassen eller bryggan. Många av dagens utomhusrätter kan också användas som grill. En vanlig öppen spis är inte föremål för ansökan eller rapportering till byggnadens myndigheter. Men var medveten om att det finns en bestämmelse som säger att skorstensavloppet måste ligga minst tre meter från husets brandfarliga vägg.

Prata med grannen

I täta bostadsområden är det också lämpligt att prata med dina grannar om du planerar ett större eldstadsprojekt. Grannarna kan ha synpunkter på platsen i förhållande till rök och lukt.

Dyraare med eldstäder ut

Dagens utomhusbeläggningar har utvecklats enormt från de murade och traditionella variationerna vi tidigare sett. Nya konstruktions- och produktionsmetoder har resulterat i redskap som är mer användbara för olika typer av utomhusmiljö, och tillverkarna har nyligen fokuserat mer på design språk.

Det finns också många nya alternativa eldstäder som är billigare och som lätt kan flyttas runt. Det här är produkter som du köper klara i butiken, och kan enkelt sättas ihop.

Läs också:

10 snygga projekt som förvandlar trädgården

Ingenting är bättre än att använda sommaren för att fixa upp i trädgården. Vi visar dig 10 små och stora projekt som kommer att förändra din trädgård.

Thekla outfit i byggstål med kopparfärg. Grillrist, gnistskydd med handtag och bottenskena i stål.

Smidiga eldstäder och brandbekämpning

Brandbekämpning och brandbekämpning är två nya och snygga varianter av öppen spis avsedda för användning i de flesta miljöer. Sådana produkter kan sitta på terrassen och i trädgården, eller du kan ta med dig när du går utomhus. Många tillverkare har presenterat sådana eldstäder i år och de har blivit väl mottagna av konsumenterna. Det kan också vara ett resultat av det låga priset och den mångsidiga användningen av eldstänger och brandbekämpning.

Thekla surkål, dekorerad med skifferplattor och koppardetaljer. Kan vara ett bra sätt att hälsa på dina gäster.

Det är trevligt att samla runt en eldstad, och en sådan variation kan vara en naturlig samlingspunkt. Men var noga med att sätta disken på en brandbeständig yta. Både eldstäder och eldstäder är lätta att flytta, och de flesta tillverkare har skapat en matchande grill som du kan använda för att laga mat om du vill.

Högre krav på redskap

Som tidigare beskrivits har utomhuspottarna utvecklats mycket när det gäller design. Men detta gäller även för eldstadens egenskaper. De traditionella förtöjnings ärterna har vissa begränsningar när det gäller förbättringar, och vi som konsumenter kräver mer nu än vad vi gjorde för några år tillbaka.

Duo uteservering från Girse. Levereras i tre storlekar och i färgerna svart och grått, samt en hel del tillbehör. Denna grill är på hjul och kan enkelt flyttas.

Flera tillverkare har därför gjort eldstäder i neutrala material som passar in i de flesta miljöer och med utrustning som gnistskydd, hjul, handtag, galler, robusta galler, argentinsk stekpanna och askkopp. Dessutom har det varit stora reservationer att eldstäderna inte ska bli så heta att du kan bränna om du kommer undan.

Netto men traditionellt

Eftersom fler och fler människor vill stanna ut under en längre period av året presenterade Jøtul denna snygga utomhusrätt på marknaden förra året. Jøtul utvecklar faktiskt bara eldstäder för inomhusbruk, men vill nu även markera på utomhusmarknaden.

Läs också:

Bädda veranda

Du kan med enkla medel bädda in balkong, veranda eller uteplats och har ett extra rum med bruksvärdes och livslängd långt bortom ...

Terazza från Jøtul kan bidra till mycket hygien på uteplatsen.

Utepeisen Terazzo designades i samarbete med Anna Øren i Hareide Designmill och har blivit en stor framgång på marknaden. Produkten är plattformad och du kan enkelt lägga den ihop med en bruksanvisning.

Eldstaden har ett tydligt formuttryck med rena linjer, medan den har en stor öppning från två sidor till flammor och peiskos. Utepeisen är tillverkad i 2 mm Corten stål, som snart får ett grovt rostbeläggning på ytan. Rostbeläggningen har en skyddande effekt som gör att eldstaden kan sticka ut hela året. Corten Steel används också på husfasader för att få en "rustad effekt".

ADVERT

Mest populära