All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Använder vinterträdgården under året

Var? Vintersalen ligger nära huset, bara några steg ovanför terrassen, och du är där. Huset ligger i Husvik nära Oslofjorden.

Varför? Vi skulle förlänga utomhussäsongen och vara ute på terrassen trots att vädret inte var så bra. Tänk dig en natt när det är kallt och rå ute, det är trevligt och varmt i vinterträdgården! Nu är det här familjen och vännerna är när de besöker eller när tonårsfamiljer stannar, de kan vara här - även på vintern!

Behövs att vinterträdgården ska fylla: Vi använder vinterträdgården under hela året. Rummet är vintertätt och har både kraft och kabel-TV. Årets julbord vi hade här och på sommaren äter vi alltid här. Men ofta sitter vi bara och njuter och njuter av oss själva.

Familjen Kvalnes-Ulviken, Nina och Tom-Erik med barnen Lars Martin, Milena och Phillip.

Vi gjorde: Trädgården borde passa det befintliga hemmet, så materialvalet fortsätter. - skiffer på golvet, murverk, samma typ av dörrar och fönster och samma takvinkel. Vi visste exakt var på platsen vi ville ha det, här var utsikten och solen avgörande. Men en arkitekt hjälpte till att göra en ritning. Nu ska vi fixa trädgården för att göra den vackrare. Pris: Ca. 400 000 kronor.

Läs också:

Effektiv värme i vinterträdgården

Sommaren är kort norr här. Inte bara är höst, vinter och tidigt våra kalla perioder, de är också mörka och ledsna. Men i vinterträdgården kan du njuta av sommarklimatet ...

Välj rätt utrymmet

Priset varierar kraftigt beroende på om du vill använda rummet hela året eller inte. Här är fem frågor du borde fråga innan du bestämmer dig.

Season? När vill du använda vardagsrummet? Många är avsedda för vår / höst (trädgårdshus), men inte för vintern. Om du väljer ett vinterträdgård finns det en helt annan typ av skäl, värme och isolering av glas som gäller - och därmed blir priset mycket högre.

Storlek: Ta mätningar och gör några beräkningar. Ska det rymma ett helt vardagsrum eller bara en frukost eller middag? Ge ett tankeväckande utrymme för att få en bättre bild av hur mycket utrymme du behöver.

Plats och modell? Tänk på var du ska bäst placera ditt nya rum. Om du vill ha ett väggmonterat uteservering med direkt ingång från huset, måste du veta från vilket rum du kan nå. Om utomhusutrymmet ska placeras fritt bör du tänka på den bästa passformen på tomten. Tänk också på när du vill att solen ska nå rummet.

Fönster alternativ? Tänk på att windows i vardagsrummet ska ha en hög grad av isolering så att inte alltför mycket värme läcker ut. Även dugg och frost frost påverkar fönstervalet. Golv till tak glidpaneler ger en rymlig känsla och fri utsikt. Men du får också insikt. Windows med bröstpaneler kan då vara ett bra alternativ.

Kostnad? Utanför finns som förpackade lösningar där du bestämmer dig för hur du ska titta.Priserna är från 30 000 uppåt.

Läs också:

Bygga ett trädgårdsrum

Vad bör du tänka på att bygga en trädgård eller vinterträdgård?

Vinterträdgårdsleverantörer:

www. grontfokus. com

www. Bocon. com

www. Santex. com

www. modplannordic. com

www. scan-proffs. nej

Läs också:

Inbyggt i verandan

Du kan enkelt bygga balkongen, verandan eller terrassen och få ett extra rum med nyttjandevärde och användbart liv långt bortom ...

www. trädgårdsmästare teknik. com

www. uteplats. com

www. Glasco. com

ADVERT

Mest populära