All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Med nästa som stöldlarm

9 av 10 husägare vidta försiktighetsåtgärder innan de går på semester. Foto: Colourbox.
Undersökningen är rikstäckande och genomfördes bland 3200 norska husägare i Norges största bostadsmagasin Vi i Villa.

- Medan tre av 10 husägare har installerat - eller planerar att installera - alarm, det finns mer än dubbelt så många som lita dina grannar lyckas hålla tjuvarna borta genom att ta in posten och hålla ett öga på huset .

1 av 10 säger att de inte gör något speciellt för att hålla tjuvarna borta i sommar, säger Per Mortensen, VD för Bonnier Responsmedier.

I norra Norge och i nordvästra Norge tar husägare mindre försiktighetsåtgärder under semestern än någon annanstans i landet. Här hävdar 2 av 10 att de inte gör något speciellt för att hålla tjuvarna borta medan de är borta. I östra Norge är å andra sidan siffran högre än det nationella medeltalet.

Lugnar - och renovera Av de tillfrågade i undersökningen skall vara 96 ​​procent har sommarlov i år - och nästan hälften syftar till att koppla av hemma - ofta i kombination med en rundtur i lodge, strand semester, eller renovering av huset. 3 av 10 spenderar sommaren bara att borsta upp huset.

- Många norrmän tycker om att vara aktiva under semestern, och erfarenhet är semestertidens renoveringstid för många husägare. I år den norska semester väder notoriskt föremål för vissa begränsningar för att genomföra typiska sommaraktiviteter, därför skall jag inte bli förvånad om aktie ferieoppussende är ännu högre än det är vår show, säger Mortensen.

Om vi ​​tittar på vad norska husägare planerar att spendera pengar på denna sommaren och hösten, svarar 48 procent att de kommer att prioritera bostäder - vare sig det renovering, bostadsbyggande eller köp av nya möbler. 24 procent prioriterar att spendera pengar på semester medan 10 procent har huvudmålet att spara pengar. Nästan så många människor sätter "bra liv" först, det vill säga restaurangbesök, god mat och dryck, shopping, utomhus spa, spa och liknande.

semester = pucklar

Enligt Vi på villor färsk semester undersökning tillbringar 9 av 10 av de tillfrågade årets sommarlov, eller delar av den, tillsammans med sin närmaste familj. 15 procent semester med svärföräldrarna, medan 30 procent semester med vänner. När frågade vem du vill semester med om valet var helt gratis är det bara 11 procent som skulle välja lagar - medan 41 procent skulle välja vänner.

Norrmän Norrmanna - Under de senaste åren har flygbiljetter blivit billigare, världen har blivit mindre och norrmännen reser mer. Lyckligtvis ser vi att norrmännen fortfarande uppskattar en semester i Norge - det vill säga en semester utöver det att semestra hemma eller hos släktingar på andra håll i landet, säger Per Mortensen.

Enligt undersökningen har totalt 89 procent av de svarande varit på Norges semester - och de flesta hävdar att det var en stor upplevelse. Bara 1 procent säger att de aldrig skulle göra det igen, och 3 procent tycker att det är för dyrt för en semester i Norge. I Finnmark tycker 3 gånger så mycket att det är för dyrt. Dessutom är det bara 48 procent i detta län, vilket tycks som att norska semester var stor - men i jämförelse med Sogn og Fjordane tror 70 procent detsamma.

- Det är trevligt att se att nordmännen är välskötta i sitt eget land. 38 procent av de undersökta har varit i minst 14 län - och många har varit i alla 19 län. Endast 1 procent har varit i mindre än 3 län, säger Per Mortensen.

Vad gör du för att hålla tjuvarna borta i årets sommarlov? (möjlighet till flera svar) Totalt
B granne eller annan känd hänsyn rekord 72%
Avtal med grannar för att hålla ett öga på huset 60%
Vi installera larm 26%
Timer / automatisk belysning 20%
inget speciellt 11%
Lägger möbler, leksaker och andra saker i trädgården 6% <999 > vi har planer på att installera larm
3% att köpa tjänster från säkerhetsföretag (utom alarm)
1% inte försvinner semester
12% Vad vi gör på sommaren
(Möjlighet till flera svar) Totalt koppla av hemma
42% greetz släktingar och vänner
36% Semester i kabinen / sommarstugan
35% Redecorate hus
30% att resa utomlands på sol och solsemestrar
24% att resa utomlands på äventyr helgdagar
19% Gå i fjällen
12 % Övrigt
13%
ADVERT

Mest populära