All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Användarupplevelser

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi ansluten först till DVD-spelaren via kablar komponent och spelade flera test filmer i läget för progressiv avsökning. Resultatet var bra, men naturligtvis var bildkvaliteten via HDMI-kabeln som vi var mest glada över.

Även om vi fina ärligt kan säga att båda de två test TV lgen och Panasonic (TH-37PV500E - testet kommer snart) förhindrade honom med vassere bild när vi körde genom HDMI-kabeln, det fanns ingen fråga om någon revolution: Det Vi märkte först att

 • det fanns lite mer detalj i bilden utan att resultera i mer buller. Och där genom komponentinmatningen såg vi en viss grad av gradienter i bilden med kraftfulla rutor glansde bilden något smidigare.

Vad händer om uppskalning av bilden? Både DVD-spelare och förstärkare kan därmed exklusiva bilden till HD nivå (720p / 1080i), som utan tvekan är en elegant finess när du skryta mot dina kompisar. I praktiken kommer dock HD-TV-apparater själva att ha sådana inbyggda skalarer. Frågan blir då vilka skalor gör jobbet bäst.

I praktiken måste vi erkänna att vi hade några problem att se en viss skillnad i bildkvalitet när vi bytte mellan 720p och 1080i, ?? I vilket fall som helst gällde det för de två plasma-tv-apparaterna med HDMI-ingången som vi hade tillgång till under testet. Vi ställer därför skalan upp till 720p och sänkts tillfredsställande i soffan. Domen är att du får några bilder där färgområdet och kontrast imponerar, medan detaljnivån är hög.

Om du gillar den typ som tycker om att finjustera bilden, har DVD-spelaren många möjligheter.

Den bildbaserade belöningen för uppskalningen är lite upprörd i vår bok, men de praktiska fördelarna med ett sådant paket är stora. Vad vi verkligen gillar är det faktum att recieveren har så många ingångar som du kan köra allt som du har videoprodukter där, och sedan använda en HDMI-kabel mellan recieveren och TV. Även vi hade två DVD-spelare, kabel-tv-mottagare, Xbox och PS2-ansluten mottagare, med bara en kabel ut. Det minimerar risken för kabelspaghetti under TV: n.

Men vi saknar en dedikerad tangentbordsgenväg för fjärrkontroll, till exempel Samsungs billiga alternativ, så du måste gå in i spelarens systemmeny för att ändra.

Observera också att uppskalning till 720p och 1080i inte fungerar med komponentvideo ?? Därför fungerar skalningen endast på utgångar via HDMI-kabeln!

Har du erfarenhet av att skala upp bilden? Dela det med oss ​​i diskussionsgruppen i huvudartikeln.

Kall och irriterande

Dim Av Visa mer DIM 3 Visa mer

 • Display Light. Som nämnts finns det runda fönster med ett blått ljus i displayerna på både spelaren och mottagaren.

  Personligen är jag så arg som jag tycker att det blå ljuset är en knocklyft. Men om du gillar att vara helt mörk i kinrummet är det fräckt att det inte går att stänga av ljuset på DVD-spelaren.

  Du kan självklart dimma det i tre nyanser, men det är inte mörkt. Nu är det inte ett stort problem, men eftersom du kan stänga av ljuset helt, verkar det lite onödigt.

 • Långsam start. DVD-spelaren blinkar kort när du trycker på på-knappen, men innan den är klar för att spela en CD har den faktiskt varit i 20 sekunder. Det är för långt. Irritationen är inte mindre eftersom det inte finns någon utmatningsknapp på fjärrkontrollen, det betyder att du står och blommar i mitten av vardagsrummet.
 • Manuell inställning: Menyerna är relativt rättvist och öppet, men vi förstår inte varför det bara engelska i menyer recieverens skärmen när Philips har lyckats komma in i norska menyer på DVD-spelaren. Det här bara verkar lite tankeväckande.

  Idealiskt vill vi också att mottagaren automatiskt kalibrerar högtalarinställningen. Detta blir allt vanligare idag - även i dessa prisklasser, men här måste du själv göra jobbet. Med lite försök och fel, och näsan bra begravd i handboken gick det bra.

  Vi får fortfarande feedback från läsare med stora "billiga" platt-tv, som tycker att ljudet och bilden är osynkroniserade. Att mottagaren är utrustad med Lipsync-justering ger därför ett tydligt plus till oss.

 • Tilldelning av ljud och videoingångar. Som nämnts finns det många ingångar på inspelaren, och du kan också ändra vilka ljud- och videosignaler som ska gå var. Bakstycket består av 2 komponentingångar, 2 HDMI-ingångar, 4 S video / videoingångar, 1 HDMI och 1 komponentutgång. Tryck på bilden nedan för att se alla ingångar.
 • Tryck på bilden för att se den stora versionen av ingångarna Se mer

 • DAB-radio: Förutom FM-radio har inspelaren också en DAB-radio. Tyvärr är valet av digitala radiokanaler inte stort, men radion fungerar bra. Om du slår på TV: n samtidigt får du också radios skärmmeny på TV: n. Fördelen med detta är att du får mer information än i mottagarens display, till exempel vilken låt du hör nu? och vilken kommer efteråt.

  Nackdelen är att menyerna på skärmen när du använder DAB-radion saknar bokstäverna Æ, Ø och Å och lämnar ett tomt hål där dessa ska vara.

  ?? Du lyssnar ???? kommer att vara Du h_re p_ ... ??. Detta kunde ha blivit löst på ett smartare sätt.

 • Är det tillräckligt kraftfullt? Fördelen med en digital mottagare bör vara att den är effektivare än den gamla analogen. I stereoläge bör denna förstärkare ge cirka 2 * 110 watt, medan det i surroundläge är 6 x 65 watt.

  Detta skrämmer uppenbarligen inte vattnet av vissa, men i praktiken höll den här gången i vår standard lägenhet bor i cirka 20 kvm, och jämfört med vår föråldrade Onkyo levererade Phil minst lika bra film ljud, medan stereoljud var mycket bättre.

  Det är dock ett minus att det inte är möjligt att ansluta till separata effektförstärkare har tunga högtalare, stort vardagsrum, eller bara gillar att spela högre än flickvän skriker, du måste därför allt bita ihop och köpa mer kraftfulla föremål.

 • Vad sägs om CD- och SACD-ljudet? Vi var också imponerade av paketet, särskilt av DVD-spelaren. Här kan du också spela in ljudet på CD-skivor, till 96 kHz eller DSD. Det spelar också SACD-skivor om du skulle vara en av de få som köpte dig så.

  Enligt vår mening, fungerat detta mycket bra, men du kommer att veta mer om ljud biter bör Ryck DVD & Hem nr maj 2005 som proklamerade Philipsen till testvinnare i tävlingen med nio andra spelare.

Klicka här för att se stora bilder av produkterna och deras menyer på skärmen

Konkurrenter

Priset på DVD-spelaren 9000S är cirka 4 500, medan recieveren DFR uppgår till omkring 7 000. Och konkurrenterna är lyckligtvis många så att du kan jämföra innan du bestämmer dig.

Bland DVD-spelare är Samsungs billiga DVI- och HDMI-klara spelare för cirka 2/2. 400, Denon 2910 (till ca 6 500) och Panasonic DVD-S97 (ca 4 000) värt att undersöka, kan du vara 10 HDMI / DVI-ready spelare här.

[Indigent Items (NAV)]

Föreslagna tävlande? Dela det med oss ​​och läsare i diskussionsgruppen i huvudartikeln!

ADVERT

Mest populära