All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Användbara tips för försäljning av bostäder

Under sommaren och hösten 2008 upplevde de flesta ställen i landet en betydande näringsidkare för försäljning av bostäder. Mindre på display och bud som väntade på en längre försäljningstid. Då är det viktigt att se till att ditt hem inte blir ett "skydd" som slutligen upphör att gälla på din mäklare ", säger Vibeke Voksøys VD i Ring Eiendomsmegling på Jessheim.

För att undvika detta har hon gjort några enkla tips som kan vara användbara för husägare.

Rätt Mäklare

Först bör du välja rätt mäklare, säger Voksøy. Det är speciellt under lågkonjunkturen att säljare upplever vad de riktigt bra mäklare visar vad de kan i förhållande till genomsnittliga mäklare.

Några mäklare uppnår bra försäljning och bra priser även i dåliga tider. Det är inte slumpmässigt, men resultatet av bestående och ordentligt arbete.

Den mäklare du letar efter är inte nödvändigtvis den mest prisvärda. För att hon eller han är i efterfrågan och vet sitt eget värde väl. Därför kan det vara dyrt att låta priset på mäkleriet vara avgörande för ditt val.

Styra bort från "köpmännen", det vill säga de som tror att hemmet säljer sig själv och att mäklarens uppgift är att utvisa de formella villkoren för hemförsäljning. Dessa mäklare faller genom dåliga tider.

Det finns flera sätt att hitta rätt mäklare. Vänligen fråga vänner och bekanta om deras möjliga erfarenheter. Rykten om goda mäklare sprider sig så fort som de dåliga. Om detta inte ger resultat, bjuda hem dig några mäklare som du ofta ser i tidningen och det har många hem. Låt dem presentera sig och deras "produkt". Fråga mäklare om fler referenser från tidigare kunder. Ring dessa och fråga hur mäklaren fungerar.

Verkställande direktör i Ring Eiendomsmegling, Vibeke Voksøy, ger användbara tips i samband med hemförsäljning.

Christian till kostnad

Beräkning av försäljningsvärdet för ett hem, särskilt fristående hus, är ingen exakt vetenskap. Om du bjuder in tre skattebetalare är det hög sannolikhet att du får tre olika värderingar på ditt hem. Om du tror att priset du har fått är lågt, vänligen gör det med en mäklare / takstmann. I de flesta fall är det naturligt att sätta prisökningen nära tariffen.

Om du har några anbudsgivare kommer sannolikheten att få bud på pris och prisuppskattning vara liten oavsett hur intresserad en budgivare är i ditt hem. Var kritisk om mäklaren rekommenderar att du accepterar en lågpris eftersom det kommer att medföra fler intressenter och att priset troligtvis kommer att sluta där du förväntade dig ändå.

Lyssna på professionell rådgivning

Det är viktigt att bostaden, när den presenteras på marknaden, är tilltalande och ger ett intryck av kvalitet. Vissa saker kan behöva lösas.Det kan finnas listor som saknas här och där, oavslutade saker som behöver blinkas, väggar som ska målas om osv. Det här är saker som en skicklig mäklare kommer att se relativt snabbt ut. Följ dessa tips, även om det innebär att du måste be för ett par helger och det kostar dig några tusen bitar av material.

Styra bort från de stora renoveringsprojekten relaterade till badrum och kök. Att göra en fullständig renovering av sådana rum är ofta mycket dyr. Du kommer sällan att få pengarna när du säljer.

- Ta bort de mycket personliga saker som familjebilder, nips och redundanta möbler. Under visningen är det viktigt att alla intressenter möter ett hem som de kan "se sig själva i". Det är ofta svårt om du känner att du besöker andras hem. Här bör du också följa mäklarnas råd, rekommenderar Vibeke Voksøy.

ADVERT

Mest populära