All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Användbara nöjen är sommarens trend

På plantagen har de sett bambu och stort gräs går ut genom dörrarna hela sommaren, men även om det har blivit trendigt ligger det inte ovanför försäljarlistorna. Det kommer att vara i bergen i år.

- Frukter, bär och "odla dig själv och äta" ökar mest, säger Hilde R. Poppe, inköpschef för växter i plantering.

- Det är en tydlig trend och det är trendigt att vara frisk. Antioxidanter, du vet, säger Poppe och syftar till de stora trädgårdsblåbären det har varit mycket i år.

Plantagen har också sålt många familjeträd, ett träd med två typer av äpple eller päron på samma stam, så det kan bära frukt ensamt. Bekvämt för alla med en liten trädgård.

Små utomhus

Det finns många som har små utomhusutrymmen, vilket innebär att försäljningen av växter i burkar ökar. Och örter i burkar trivs bra. Örterna kan vara inom räckhåll för var du äter och lagar mat och i de föregående åren har vardagsrummet flyttats in i trädgården. En förenklad köksträdgård är trendig och nu följer köket vardagsrummet i grönt.

- Vardags köket kommer mer och mer, säger Tonje Bergh från kontoret för blommor och växter.

- Jag vill säga att trenden nu är en köksträdgård och användbara nöjen. Det ska vara trevligt och se men kan även användas för matlagning, dekorering och garnering, säger Bergh.

Stora växter

Tonje Bergh har också sett stor är populär. Växter i stora burkar, stora växter och stora fleråriga stauder.

- Jag har tittat på trenderna för 2011 och ser att färgerna kommer mer och mer. Vi såg lite av det här året också, men det är fortfarande pastell, rosa, vit och lila som är den mest populära. Vi är nu i en mellanperiod, men nu kommer optimismen tillbaka.

Bergh har sett att textilindustrin blivit färgglada med blommönster, och den hetaste trenden kommer att följa.

Läs också:

8 genushuslån som du inte vill sakna

Vi har samlat 8 oumbärliga huslån som gör ditt vardag enklare.

- Det kommer fortfarande vara plats för den känsliga och romantiska nästa år. Jag tycker också att det blir alltmer populärt med användbara nöjen, säger Tonje Bergh.

ADVERT

Mest populära