All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Oseriöst målare sträckfilm

En vanlig orsak till att fasad andning inte varar så länge som antagits är att målaren gäller tunna lager. För vissa målare kan det vara frestande att spara lite pengar från att lägga på tunnare lager när du målar ditt hus utanför. Detta kan orsaka att du senare har problem med råtta och blödning.

Om du är måttfärgad, riskerar du att färgavfallet inte är så länge som förväntat.

Många radera målningsjobb

Kristian Owren, Man. Direktör för IFI, avskräcka dig inte falla för frestelsen att anställa minst kostsamma hantverkare.

Kristian Owren, VD för IFI, varnar mot målare som inte gör sitt jobb korrekt.

- Vissa målare vill ofta sträcka produkterna så länge som möjligt för att använda minsta möjliga färg för sina kunder. Det här är bland annat i ryggraden hos många av de östeuropeiska arbetarna, så de vill inte slösa. Resultatet av detta blir för tunt, och färgen kommer inte att vara så länge som förväntat, säger Owren.

Inte frestas

IFI chef avråder därför starkt att falla för frestelsen att anställa prisvärda hantverkare utan kvalitetsstämpel på sommaren.

- Var god kontrollera ifi. nej att hitta din närmaste målare för goda tjänster, eller bjud in din familj och vänner att arbeta och göra jobbet själv. Använd alltid rekommenderat antal som anges på färgskopa, han rekommenderar.

På lång sikt

Stein Hesstvedt, VD för MLF, är angelägen om att välja proffs med den bästa professionella kunskapen. "Professionell kunskap är en garanti för bra hantverk", säger han.

Stein Hesstvedt, Man. Director of Målning och byggtapetsermestrenes Association (MLF), påpekar att budgeten snabbt kan bli dyrt.

- Anledningen till att många väljer att använda galna hantverkare är att det är billigt där och då. Men i det långa loppet blir det mycket ogynnsamt. Du kan sluta behöva jobba igen flera gånger. Genom att höja siktet lite och titta på vad det kostar under en längre period av underhåll av ett dåligt gjort paint jobb, kanske mer tänka innan de hyr in de billigaste hantverkare, sade han.

Key Expertise

Genom att boka en av MLFs medlemsföretag är du garanterad bra professionell kunskap och säkra garantisystem.

Hesstvedt är oroad över att människor väljer hantverkare med god kunskap om ämnet.

- Professionell kunskap är en garanti för bra hantverk. Våra medlemmar är alla mästerskap, vilket innebär att de lägger på de yrkeskunskaper som ligger i en 5-årig utbildningskurs. Förutom den kvalitet som det garanterar du också garantera, vilket gör att du som hyresvärden kan vara säker på att jobbet blir gjort på rätt sätt, förklarar han.

ADVERT

Mest populära