All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Används duell: SUV favoriter Volvo XC60 och Audi Q5

Med ett nytt pris som glatt sträckte upp till 700 000 tack Lång utrustning listor, det är galet att tro att dessa har förlorat 2-3 miljoner dollar i värde. Anledningen till detta är inte bara den allmänna värdeminskningen på nya bilar i allmänhet, men också antalet tillgängliga bilar. Båda dessa modeller har sålt långt utöver vad som förväntades av importören. De var också särskilt attraktiva som personbilar.

Kontrollera vad du får för din gamla bil!

Resultatet är att både Audi Q5 och Volvo XC60 nu är överflödiga på den använda marknaden, och de kommer inte att bli färre med den första tack vare ökad import av båda modellerna. När sanningen ska sägas är det inte konstigt att folk letar efter dessa bilar. Eftersom de på egen väg har satt en ny standard på SUV-marknaden.

Foto: Autofil Visa mer

Volvo XC60 på sin sida visade att en högra dyn inte behöver se stor och klumpig ut. Tvärtom är XC60 en av de finaste och mest eleganta som har gjorts i den här klassen. Om du har bekant Volvo-säkerhet, en hel del standardutrustning och en överlägsen högkvalitativ känsla, har du ett så kallat vinnande recept. Med de solida och kraftfulla dieselmotorerna har XC60 också mer än godkänd prestanda och mycket fin konsumtion.

Läs hela testet på Volvo XC60 här!

Audi Q5 imponerade väldigt när det kom tack vare en sofistikerad design, brett utbud av motor- och växelalternativ, tydlig körning och mer än godkänd körförmåga. På många sätt föll det i halsen av varumärket befintliga A4 Allroad, en bil som inte har sålt nästan lika bra. Vi har emellertid hittat en stor överklagan vid Q5: S-linjens undervagn. Om du inte är masochistiska anlagda, är denna sportchassi rekommenderas inte. Det känns svårt och obekväma på nästan vilken yta som helst. Gå också till standardchassiet, vilket har en hel del aktiv och passiv körstil.

Foto: Autofil Visa mer

Läs mer om Audi Q5 i hela testet!

Så vilken ska du välja?

Om det är en sak vi har lärt oss, säljer Audi bra här till något land ändå. De har en solid följa skorpa som trivs mycket bra med varumärkets utstrålning och allmänt hög kvalitet när det gäller både interiör, exteriör och kördynamik. Q5 är en heders Audi-produkt som ingen kan ogillar, och de flesta kommer troligen att vara glada över en sådan uppfart. Ändå kommer det kort här. För Volvo XC60 sätter en ny standard när det kom, något som inte kan sägas om Audis konkurrent.Är du inte säker på vad vi menar? Titta bara på vykortet. Bredvid XC60 ser Q5 ut som en nite. Volvo ser ut som alla modeller från gruppen har följt upp, med stor framgång. Dessutom får du en lyxig känsla som går utöver Audien med en bra marginal. På prestandafronten går tillräckligt med Q5 med seger, men om du har sportprestanda kan du verkligen släppa SUV i allmänhet.

Det handlar om komfort, något som Volvo har förstått. Med andra ord finns det seger för svenskarna här, men inte med jättemarginen. Du kan fortfarande köra Q5 med upphöjt huvud ...

ADVERT

Mest populära