All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Används duell: Gunpowder Starka kämpar till kanon pris

Du var tvungen att betala cirka 1, 5 miljoner för att du har en av dessa enheter gå när de var nya. Helt ouppnåelig för de allra flesta av oss, med andra ord. Om vi ​​någonsin fick uppleva en sådan levande, var det mest bara som ett flimmer i trafiken där de dundrade förbi på sällsynta tillfällen. Aficionados visste vad det var: avgassystemet, rejäl frontspoiler, fälgar ... liten ledtråd som föreslog att detta inte var från hyllan. Om någon vet att man borstar autofila nerver med så små detaljer, är det BMWs M-avdelning och Mercedes AMG-bana.

Sedan nittiotalet har de gjort någonsin tyngre skott för att hävda sig i motorstyrkriget. Trots sin ironi "informell överenskommelse" i princip var att BMW, Mercedes, Audi och Jaguar inte kommer att bygga bilar som gick snabbare än 250 km / t - därav välbekanta hastighetsspärren - rose HK-nummer till galning.

Begagnade väska eller begagnad bil Mercedes E55 AMG vs BMW M5 E39. Båda är bilar för cirka 300 000 kronor. Foto: Knut Arne Marcussen mer

BMW hade fiflet med rejäl motorer i relativt vanliga familjebilar sedan början av åttiotalet, men ändå tog ett steg framåt med E39. För efter att ha legat slaviskt till sex cylindrar som i en rad i motorrummet, valde de att gå över till fiendens framgång recept: V8. En fem-liters motor på 400 hästar och 500 Newton meter var inte bara lite cool år 1998, det var helt sjuk. Noll till hundratals 5, 3 sekunder och en teoretisk toppfart på 300km / h ... för ett paket!

Begagnat test av BMW M5 kan läsa här ...

Bruktsak eller användas duell mellan Mercedes E55 AMG vs BMW M5 E39. Båda är bilar för cirka 300 000 kronor. Foto: Knut Arne Marcussen mer

Mercedes-Benz, var dock inte rookies med V8. Tvärtom: om det är något som har varit känt för sina fasta, kraftfulla och pålitliga V8s är det dessa bilar. Ett 5, 4-liters kraftpaket med 354 hk och 530 Nm skulle vara mest avstånd.

Se hela testet av E 55 AMG här!

Med pistolen mot tinningen ...

... vem skulle vi välja? Det här är den typ av bilar där man skulle vilja båda. Men med ryggen mot väggen, snarare redaktionen mot Bayern i det här fallet. Det handlar inte bara om makt, utan om hur bilen är skruvad ihop. Det totala paketet som E39 M5 levererar är så infernaliskt bra - även efter över tio år. E 55 AMG är helt klart inte en bil vi skulle ha sagt nej, men senare har AMG-modeller en mycket större överklagande.

ADVERT

Mest populära