All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Med fönsterfärg till trädgårdsmöbler

Color din trädgårdsmöbler! Genom att måla stolar och bord på uteplatsen eller balkongen av ett livskraftigt och somrig färg sätter en extra skvätt kul nattliv.

- Vi rekommenderar att du använder dörr och fönsterfärg för trädgårdsmöbler. Den har bra däck och en hård beläggningsfilm, säger Thomas Sundsmoen av Product Support på Flügger.

Sprickor och försprödning

Dörr och fönster färg är särskilt lämpligt för hyvlat virke, som i trädgårdsmöbler.

Huruvida möblerna målas från tidigare eller inte, förtvätt viktigt. Rengör och skölj noggrant, släpp sedan lätt och dött och lösa upp träfibrer. Innan fönsterslipningen appliceras är träet jordat med en träbakgrund.

- Undvik att använda ren oljemaling, alkyd, för utemöbler. Denna färg spricker lätt upp och bli sprött, när marken rör sig med fuktförändringar, säger Jostein Brekka från verktygsleverantören Jordan.

Mer däck med åldern

Dörr och fönster färgen har god färgstabilitet och långa underhållsintervaller

också möbler som tidigare behandlats med en transparent behandling men har blivit fult med ökad ålder kan få nytt liv med lite färg.

- Ålders uppsättningar av spår, även i målat och däck färgade trä. Genom att behandla möbler med en gradvis mer ogenomskinligt ytan låter dig möbler leva länge. Du kanske har köpt färgas möbler, som efter några år börjar se slitna och behandling ojämn. Då däck fläcken vara ett alternativ, innan de lämnade åldern och sedan appliceras på en färg allt, säger teknisk direktör Per Lund Nielsen i Scanox.

ADVERT

Mest populära