All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Med hantverkare konsult

- Måste jag riva ner den gamla tapeten innan jag lägger mig igen? Kan jag måla direkt på en gammal betongvägg? Och hur är det med sprickorna i taket, hur kan jag ta bort dem? Frågorna är många och det är inte alltid lätt att få rätt hjälp från återförsäljare i affären. Du vet inte hur det ser ut direkt på din plats.

Få craftman recept

Ett gott råd om du befinner dig i denna situation, är att få en hantverkare att komma hem till dig och ta en titt på vad som bör göras. Be hantverket att skapa en statsrapport där han skriver ner exakt vad man ska göra och i vilken ordning, vilka verktyg du behöver och vilka produkter du ska använda. Han kommer att kunna se om väggarna bara behöver en liten ytbehandling eller om man måste gå mer noggrant på jobbet. Och inte minst kan det vara bra att veta om något är så dåligt att det ska bytas ut.

Ett utbildat öga ser nya lösningar

Hantverket kan också hjälpa dig att uppskatta hur mycket färg, lack, tapeter eller liknande du behöver köpa. Och han kommer att kunna hitta alternativa lösningar utifrån hur mycket tid du har tillgång till och hur mycket pengar du vill lägga i renoveringen. För ett lugnt öga kan det vara svårt att se möjligheterna; Hantverkaren har lång erfarenhet och kan komma med förslag som du inte hade tänkt på dig själv.

Spara tid och pengar

När du är klar har du en steg-för-steg arbetsbok framför dig som är lätt att följa när du kommer igång. Du sparar dig mycket onödigt arbete och frustration. Resultatet av arbetet blir bättre och du kommer noga ha sparat både tid och pengar från att kontakta en hantverkare.

Och om du fortfarande inte vill göra jobbet själv kan statsrapporten användas för att få jämförbara erbjudanden från flera hantverkare. Behöver du alla att göra ett erbjudande baserat på de beskrivna uppgifterna riskerar du inte att riskera att någon lägger på en minsta lösning för att vinna till ett pris.

ADVERT

Mest populära