All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Använder cykeln som garnering

Healthy präster - och hälsovågen har sköljde över oss under de senaste åren, och vi har länge sagt omvärlden genom sociala medier om de fysiska utmaningar vi har kastat oss ut under den senaste tiden.

Sällan har marka fyllts med så många skidåkare när vintern kommer, allt fler människor har personliga tränare - och det är inte få som trampar runt på landsbygden på två hjul på min fritid.

Hälsa och en aktiv hälsosam livsstil är i vinden som aldrig förr, och nu har den sportiga stilen ockuperat våra hem också - åtminstone för de mest uppmärksammade idrottare och hälsointressenter.

Den skandinaviska trend institute PEJ grupp presenterade heminredning i rörelse som en av de fyra viktigaste trenderna när de presenterade i höst inredningstrender nyligen.

- I denna stil handlar det om hälsa och en aktiv livsstil. Ge nu en signal till omvärlden att du är sportig och hälsosam, säger Jakob Søndergaard, konsult och projektledare i pej-gruppen, till Bonytt. nr.

RUNNING BILD: En löpare smyckar väggen mellan bostadsutrymmen och hjälper till att skapa en personlig och sportig känsla för detta hem. Foto: FOTO: Espen Grønli

I FARTA: Produkter för människor i farta gör sig hemma nu. Produkterna finns i energirika färger, precis som sport- och hälsotrenderna i interiören säger. Foto: FOTO: Tillverkare

STARKA FÄRGOR: Basketbollare på hyllan i korridoren och starka färger hjälper till att göra detta till ett aktivt hem. Foto: PHOTO: Ragnar Hartvig

Sportiga och färgglada detaljer

Vad betyder detta i praktiken?

Enligt Søndergaard handlar det om att välkomna de starka, energirika färgerna i hemmet. Den måste vara urban, optimistisk och humörlig. Multifunktionella möbler, modulära lösningar och ergonomiskt anpassade möbler är ett annat viktigt nyckelord.

- Förflyttning av dynamiska möbler och möbler blir viktigt. Ett exempel är gungstolen, där du kan träna medan du sitter, säger han.

Sportutrustning ska inte kasseras i en låda eller i ett skåp. Nu får dessa detaljer vara en del av ditt inre. Din cykel, som du brukade Birken, kan hänga i vardagsrummet.

Poängen är att din hälsosamma och aktiva jag inte kommer att döljas bort.

Kommer att signalera hur vi bor

SOVRUM: Här har cykeln placerats på en hyllplan i sovrummet. Foto: Foto: Ragnar Hartvig

Den sportiga flaskan från Klean Kanteen - eller Sigg flaska, kan du nu fyllas med olivolja och får stå på framsidan av en hylla i köket.

- Vi signalerar genom hemmet hur vi lever - nu vill vi visa att vi är aktiva, säger Søndergaard.

Rena linjer och grafisk konst är andra element som går tillbaka i stil. Typiska färger är rosa, gul, orange, riddareblå, ljusgrön, turkos - det handlar om rena och energirika färger.

- Det här är helt enkelt stilen för dem som vill färgas in i hemmet, säger han.

Nu kommer alla att träna

Träning, hälsa och dietvågor har rytt vårt land de senaste åren, enligt trenderanalytiker och strategisk marknadsrådgivare i Vizeum, Marius Jensen.

NYTT FUNKTION: Nu används dina sportflaskor, till exempel de från Klean Kanteen, för att lagra olivolja och stå på hyllan. Foto: PHOTO: Tillverkare

SPORTTID: En stark rosenfärgad vägg med kalender för en aktiv familj - nu verkar det som att vi har bråttom. Foto: PHOTO: Mikkel Adsbøl

LÖSMÖBLER: Rörliga möbler - på hjul, ingår i trenden I rörelse. Detsamma gör ljusa färger, så gula. Foto: Foto: Ragnar Hartvig

Det finns en ökad efterfrågan på effektivitet och prestanda både på arbetsplatsen och på fritiden - och saker kommer att hända snabbt. Människor vill att saker ska hända snabbt - och fler tjurar, bland annat till personliga tränare, kommer snabbt i form.

Mer ledig tid

Vi har haft mer ledighet och mer tid att träna. Flera idag har möjlighet att ha en aktiv och hälsosam livsstil. Bara att så många fler har högre utbildning idag, jämfört med en som bara går tillbaka till 1970-talet, gör många nu medveten om vikten av att ha en aktiv livsstil.

Det kan vara drivrutiner som en del också möblera med en sportig twist i det inre, för att hemmet är en plats där aktiv livsstil uttrycks, enligt trendanalytiker:

- Det faktum att detta kommer att bli ett modefenomen, det gör jag inte bortsett från, men det här är förmodligen någonting för de mest minns - något för innovatörerna när det gäller utbildning, mer än de flesta. Det finns förmodligen några som tar allt ut här. Men först och främst tror jag att det här säger något om möbelindustrins och tillverkarnas behov av att förnya - att sälja mer än vad som säger vad konsumenterna faktiskt vill ha, säger han.

Se även:

Skål till mer utrymme hemma

Se den hottaste interiörtrenden på hösten

FÖR FOLK IN FARTA: Dessa Aladdin-produkter är gjorda på kökshyllorna. De vittnar om en aktiv livsstil. Foto: Foto: Producenter

ACTIVE Inomhus: En återkallelse kan du vara aktiv inomhus - helt i linje med den aktiva intriørtrenden i rörelse. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen

FYSISK expansiveness: Ett barn eller ungdom rum där barnen kan vara aktiv är saken nu. En klättervägg är en festlig touch. Vill du ha det i vardagsrummet? Foto: PHOTO: Perianth. com

BASKETBALLBANE: Kör på en basketplan i samma släde. I detta rum är datorspel knappast fallet. Foto: PHOTO: perianth. com

Skål till betongvägg

Denna skönhetsprodukt kommer alla att ha

ADVERT

Mest populära