All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

Anpassad och budgivande

Har du hittat drömhuset? Vägen framåt från visning till äganderätt går igenom några nervrackande timmar med budgivning. De flesta hemköpare är inte inblandade i mer än en handfull budrundor under hela sitt liv, och många känner att de är på en stenig grund när de gör den största investeringen i livet. Om du vet vad du gör är det dock ingen anledning att anbudsrundan blir obehaglig.

1) Det första budet du skickar måste innehålla egendomsadress, budbelopp, ditt namn, din adress, e-postadress, telefonnummer.


2) Detta bud kan inte ha en kortare acceptansfrist än den 12: e arbetsdagen efter den senaste visningen.


3) Säljaren kan acceptera ett bud när som helst före den här tiden.


4) Alla bud måste vara skriftliga - det rekommenderas inte att förmedla ändringarna via e-post, text eller telefonsvarare.


5) Under budrundan bör du inte ställa in acceptansfristen kortare än den mäklaren har en riktig möjlighet att informera både säljare och andra intressenter om ditt bud.


6) Mäklare håller dig som budgivare uppdaterad på nya bud.


7) Annat än budgivare kan också få information om bud om de kontaktar mäklaren.


8) Om du begär det kommer företagets professionella chef att bekräfta andra bud på fastigheten. Sådan information får inte innehålla någon annan information än budhistoriken, så att budgivare inte kan identifieras.


9) Säljaren kan också göra en anmälan. Detta kan hända om det bara finns en som är intresserad av budrundan.


10) I den fas där köparen och säljaren bjuder mot varandra kan korta godkännande deadlines vara ett användbart sätt att trycka.

ADVERT

Mest populära