All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Stads- och samtida med målade paneler

Väggpaneler kan vara mycket mer än en gammal, gul och mörk kabinmur. Träpaneler är både traditionella och framåtrika, med oändliga möjligheter till färg och styling. Vi tillsatte en urban sovrum med kvistfri furupanel och nya parkettgolv och målade väggar med den mättade gröna färgen Intense Lyon, som är väl lämpad för sovrum.

Panelen kommer i korta längder för enkel och snabb montering med gömda fästen. Eftersom panelen är fri från kvistar och ytor kommer rummet att vara klart på kort tid.

Manligt och urban

Till metrourbane stil riktningen just nu befinner sig i vinden, är mörkt blå eller grön grundfärg med varma gula, orange eller rosa accenter mycket väl lämpad. Stilen lyfter fram kvalitet, riktiga material, läder, mörkt trä och lätta tyger.

Att gå till en mörk bas utesluter inte färger. Använd färger som accenter. Här är uttrycket maskulint och urbana. Stämningen verkar mild, lugn och varm.

rustik och elegant

Den mättade gröna färgen i kombination med retrostil möbler, varma, gula tyger och gyllene, mörkt trä ger en rustik men ändå elegant känsla. De breda, lätta golvbrädorna är en ljus kontrast i det mörka interiören.

Grön anses vara en avkopplande färg. Kanske för att grön är naturens färg snarare än någon? Färgen verkar cool i uppvärmda situationer, det kräver avkoppling och är tillräckligt varmt för att ge ett varmt och bekvämt rum.

Hur det - Panel Paint

Innan renovering

väggarna i rummet redan hade en randig tapet, som kände löpt ut. Vi ville ha en mer modern känsla och en maskulin inredning.

MONTERINGSPANEL

Släckfri, förgrundsplatta är lätt att montera.

Obehaglig, fabriksbaserad furupanel är lätt att montera. Brädorna är 12 cm breda och har en elegant, smal V-form vid kanterna. Panelen kan vara utrustad med ett speciellt klippsystem för dold attachment.

Monteringsmetoder se till att du inte ser synliga nagelhål i ytan. Detta undviker mousserande. Eftersom panelen inte har några kvistar och beror på det faktum att det inte finns något behov av en klibbig färg- eller barriärfundament.

MASKINER

Applicera lim på ytor som inte ska målas.

Kakel som inte appliceras på färg är täckta med maskeringstejp.

MATTSLIP

Skjut lätt med en slipplatta.

Polera lätt ytan med en slipskiva eller ett fint slippapper.

FEL AV DESTRUKTION

Ta bort damm med en mikrofibermop.

Ta bort damm med en torr mikrofiberduk. Använd en mopp avsedd för tak och väggar. Denna mopp har ett långt handtag och en flip-flop, vilket innebär att den platta delen inte vrider sig längs vägen.

MAL FIRST CIRCUIT

Använd rulle på förlängningsaxel för att applicera färg på väggen.

Applicera färg med en rulle för hala ytor, så arbeta snabbt och du får mycket färg. Lägg rullen på en förlängningsaxel. När du passerar större ytor är arbetet snabbare och du räddar ryggen och knäna.

KÖR

Skölj färgen med en platt borste för att avlägsna rullkonstruktionen.

Dra ut den rullande strukturen och linda färgen med en platt, bred borste eller expeller. Applicera och bearbeta färgen på ett par bord i taget, från golv till tak. Resultatet är en slät och slät panelvägg.

DETALJER

Använd pensel där du inte kommer med rullen.

När valsen inte kommer, applicera färg med en lutande borste. Detta hjälper dig utan att verktyget rör vid våtfärgssidor. Fogarna mellan panelkorten kan målas med rullen genom att mätta den väl med färg och glida ner i fogen. Alternativt, stryk färgen med slashborsten innan du släpper ut den rullande strukturen.

FINISH

Efter två lager har panelen en bra finish.

Låt färgen torka över natten och applicera coat två på samma sätt, med rulle på förlängningsskal, sned borste och utvisa. Hur man får bra däck och bra finish, utan mönster från rullen eller borstremsor på ytan.

ADVERT

Mest populära