All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Uppgradera badrummet på en dag med 5 enkla steg

Det finns inte mycket att göra för att få badrummet lite ökning. Med enkelt grepp kan du ta rummet till nya höjder.

1. Färger och textilier

Textilierna inredar badrummet. Gardiner, örngott, handdukar och filtar ger rummet lugn och coolhet. (Foto: Intag)

Enligt trendanalytikern Pernille Møller i PEJ Gruppen, 70-talet på väg tillbaka. Det förekommer bland annat med varma färger och mer tyger till badrummet. Om du vill ha en snabb och billig uppgradering, bör du gå till inköp av nya handdukar, badrumsmattor, kuddar och gardiner - det ger rummet en personlig touch och du kan ändra uttrycket snabbt.

- Den personliga blir större utrymme tillsammans med det perfekta i det perfekta. Färger behöver inte nödvändigtvis bara gråta, vi vill ha varma färger i röda toner, mässing, brun och grön. Detta har att göra med den växande 70-talstendensen som sannolikt kommer att fortsätta 2017, säger Møller.

Borge, Green Apple, INTAG och Tapethuset har ett urval av tyger som du kan dekorera badrummet med.

Det är utsökt med naturligt ljus i badrummet, men utsikten från fönstren är inte alltid lika populär. Gardiner bidrar till att upprätthålla integriteten. Färgerna fräschar också upp. (Foto: INTAG)

2. Aquaclean dusch toalett

Aquaclean Sela bidrar, tillsammans med resten av inredningen, för att skapa en ren och elegant utseende. (Foto: Geberit)

En gammal toalett kan snabbt dra ner det övergripande intrycket i badrummet. Men det är inte svårt att byta ut det. En ny modern toalett kommer snabbt att ge hela rummet ett uppbåd, både estetiskt och funktionellt.

Byt ut din gamla toalett med en modern dusch toalett, som Aquaclean Sela från Geberit - golvstående eller väggmonterad. Toaletten kan installeras under dagen utan att skada golvplattorna eller väggen. Det hjälper till att skapa ett rent och exklusivt uttryck, samtidigt som du får den senaste tekniken vid köp. Dessutom kommer de rena linjerna på toaletten att förenkla rengöringen avsevärt.

Designern bakom Aqua Clean, Christoph Behling, tror att trenderna för badrummet kommer att förändras på samma sätt som i köket har förändrats under de senaste 30 åren.

- Tekniken i badrummet kommer att ta oss närmare naturen - det naturliga och tekniska kommer att bilda ett välbefinnande, säger han.

Rengöring med vatten är logiskt. Precis som du rengör bilen, golvet och kroppen med vatten kommer det att bli en förändring när det gäller våra toalettvanor. Duschrummet är på väg till norska badet.

Byt ut den gamla toaletten med en ny. Till höger: AquaClean Sela och Monolith cisternmodul från Geberit. Lösningen erbjuder luktsugning (tar bort dålig lukt i badrummet) och humörljus i sju valfria färgtoner.

3. Gröna växter

Gröna växter ger livet till vilket rum som helst. (Foto: Borge)

Den gröna vågen är full av oss. 70-talet Jungle hittar nu sin väg till badrummet och är en motvikt mot de plantlösa bad som vi har sett de senaste åren. Med gröna växter omvandlar du badrummet till en liten oas, vilket ger ett modernt och tropiskt uttryck. Välj växter till badrummet som föredrar värme, skumma förhållanden och hög luftfuktighet.

Vill du ha natur som varar för evigt, kan du också slå på med en cool tapeter. Här är mycket att välja mellan, eftersom naturen alltid har varit en bra inspirationskälla för tapeter. Gröna växter, gula löv, färgglada blommor eller rosa flamingor - valet är ditt! Du kan ha tapeter i badrummet, men håll dig till torra zoner. Den fulaste är likväl ute efter en garderob.

Välj vått rum för badrummet! De kan tåla mer än andra tapeter, och finns i många olika mönster och färger. (Foto: Borge)

4. Musik

Behöver du raketer för dusongsången eller tyst och avkopplande musik för morgonen? Uppgradera med trådlös högtalare, som låter dig ta med musiken i badrummet.

5. Möbler

Spraya en stol och ta med dig i badrummet - då får du ett dekorativt objekt som också är användbart. (Foto: Quick Bengalack)

Badrummet har blivit vår lilla oas - en plats att ladda batterierna och känna sig hemmastadda. En naturlig trästol eller avföring ger ett bekvämt och spa-liknande utseende. Det kan också vara användbart, både som en plats att svalka handduken, måla dina tånaglar eller bara ta en liten paus. Är du i det kreativa hörnet kan du hitta en gammal stol eller avföring från källaren och måla den i en skarp färg. Det är enkelt och snabbt gjort! Snabb Bengalack är bra för detta ändamål.

ADVERT

Mest populära