All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Osäker? - använd inrikeshjälp

Vem gör vad?

i djungeln av inredningsexperter, kan det vara bra att veta vad inredare, inredare och hem stylister faktiskt erbjudande om hjälp. Något är lika, men det finns också skillnader som kan vara användbara för att kunna.

Inredningsarkitekter - för de stora förändringarna

Inredningsarkitekter planerar interiörer i offentliga och privata byggnader. Många inredare jobbar med arbetsplatser, institutioner, restauranger, affärer, hotell, etc. Rumsdelning, funktionell utredning och användarbehov är nyckelord. Vissa interiördesigners designar också möbler och andra föremål för inredning och industriell produktion.

Interiören är inte en skyddad titel, men titeln interiör / möbelformgivaren MNIL innebär att man är medlem i NIL - Norska inredningsarkitekter och Möbler Association - och är specialist inom design av interiör och / eller möbler. Medlemskap kräver högskoleutbildning master eller motsvarande kvalifikationer.

- En inredningsarkitekt planerar inredning, offentlig och privat, i nya och äldre byggnader. Huvudkategorier för utövare är kontor och andra jobb, institutioner, kaféer och restauranger, affärer, hotell och utställningar. Privata bostäder har varit en liten nisch, men användningen av inredare ökar också, säger VD för NIL, Magdalena Eckersberg.

I en hushållstjänster gäller allt från ombyggnad, tillägg och andra strukturella förändringar i val av material, färger, möbler och belysning. Den senare arbetar också med många interiörkonsulter och inredningsarkitekter.

- Det är viktigt att tänka på vilken användare du behöver när du kontaktar en inredningsdesigner för att få en bra dialog med honom. Vilken livsfas och familjesituation är du i, och vilken riktning kan behoven förändras? Hur är funktionerna organiserade och hur mycket utrymme behöver de? Baserat på dessa och andra frågor som bär inredningsarkitekt ett pilotprojekt som ska godkännas, innan man går vidare till arbete, förklarar Eckersberg.

En överenskommelse måste alltid göras med kostnadsuppskattningar mellan inredningsarkitekten och huvudmannen. Timräntan varierar, men i Oslo är det vanligen mellan 600 och 800 NOK exklusive moms.

Den inredningsarkitekt - färger, ljus och material

A interiørkonsulentvirksomhet planer och implementerar beslag och rehabilitering av varierande slag, ofta i privata hem. Att förena ett sovrums funktion med kundernas önskemål är viktigt. Behovsanalyser avslöjar vad som krävs för att täcka de funktioner som rummet kommer att användas till. En internkonsult arbetar också med färger, ljus och material för att skapa det intryck som kunden vill ha i rummet.Inre konsulten har ofta utbildning från NKI, NKS, Næringsakademiet eller Handelshögskolan.

En vanlig kund kan begära färg- och materialval för mattor, väggar och golv. En interiørkonsulentvirksomhet kan också skapa en belysningsplan och planlösning med inredningsförslag, skapa diagram med färger och material och upprätta en budget och inköpslistor. Priserna varierar, men en enkel rådgivning session med hembesök av en konsult kan kosta 1250, inklusive moms. En fullständig design av till exempel en trerumslägenhet kostar cirka 10 000 kronor.

- För att få ut det mesta av din interna konsults tjänster, borde du ha tänkt noga på hur du vill att hemmet ska fungera för dig dagligen. Hur man skapar ett hem Det är lätt att hålla sig städat och lätt att få till städning. Var vill du lagra saker du ofta eller sällan använder. Det här är några frågor du kanske vill tänka på i förväg. Konsulten hjälper till att skapa ett funktionellt boende. När man har sett klart för vilken typ av funktioner du vill ha, är det viktigt att hitta rätt stil, säger interiørkonsulentvirksomhet Hilde Josdal av Interior Deal AS i Oslo. Josdal jobbar dagligen med råd och design av bostäder.

- Alla typer av människor använder inrikesvård, men någon som kommer är ofta fel med sina egna ansträngningar och inser att det kommer att betala professionellt stöd. Inte minst har detta folk inte tid att lösa detta på egen hand, men vill komma till ett "täckt bord", säger interna konsulten.

Bostadsstil lista - Erbjuden till försäljning

En bostadsstylist ger vägledning, hjälp och inredning till kunder i samband med hemförsäljning. Husstylisten har kunskapen att få det bästa i ett hem. Han eller hon ser vad som passar och gör hemmet så känsligt och inbjudande som möjligt. En husstylist neutraliserar också huset för privata effekter som bilder och liknande. Stylisten betonar också att man inte överdriver ett hem.

Priserna varierar också bland bostads stylister med ca. Pris på 12 000 inklusive moms. för fullständig inredning på upp till 60 kvm. Ska vi bara ha hjälp, det vill säga stylist hjälper bara med att dekorera med blommor, kuddar, filtar och bilder, och inte möbler det är billigare. En husstylist har vanligtvis en bakgrund från inredning och dekoratorskola eller från NKI Interiørskole.

- Det visar sig att bostäder som är möblerad för försäljning får ett högre inköpspris, men om du har neutral möbler, kan det vara tillräckligt för att få rätt detaljer och färg i kuddar, filtar, bilder och annat. Då måste man tänka igenom om det lönar sig att handla med och dekorera lägenheten själv, och om du lyckas se vad som behöver göras för att skapa en delikat intryck, eller komma in i ett hem stylist som har kompetens att se detaljer, höljet stylist Trine Engh i golvinteriören.

Housing stylist råder folk att rensa bort personuppgifter och smånips, rengöra skåp och hyllor, ta bort onödiga sysslor på golvet och rengör fastigheten ordentligt innan någon försäljning.Bra belysning är också viktigt. Fler och fler människor använder bostads stylister innan de säljer sina hem.

- Många mäklare har en timmes interiörhjälp som ingår i priset, avslutar bostads stylist Trine Engh.

Sök efter hjälp på ifi. nej

På IFI. nej, du kan hitta inrikes hjälp. Tryck på "Sök inredning" på höger sida av menyn och sök efter namn, postnummer eller plats. Då kommer du att få en lista över interiörhjälp på din hemort.

ADVERT

Mest populära