All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Missnöjda PC-klienter

Detta visar en storskalig undersökning av 4 600 personer som utförs av US Consumer Reports. Under perioden 1998-2002 har kunderna - med undantag för Mac-köpare - helt enkelt blivit mer missnöjda.

På håll

- De är betydligt mindre nöjda, säger Mark Kotkin, biträdande chef för Consumer Reports.

I synnerhet är det väntetiden i telefonkö som irriterar kunderna. Ett fenomen som även norska konsumenter känner till.

Enligt amerikanska analytiker är orsakskedja enkelt: Eftersom PC-försäljningen har minskat, har företagen sänka kostnaderna. Detta har lett till sämre kundsupport.

Kundtillfredsställelse hos PC-köpare

Företag Resultat
1. Apple 74
2. Dell 65
3. Gateway 64
4. Hewlett Packard 56
5. Compaq 52
Baserat på tillfredsställelse med tekniskt stöd bland PC-köpare. Siffrorna representerar ett index där 100 är toppresultatet och 0 är det lägsta värdet. Källa: Konsumentrapporter.

Mer arbete

- särskilt de senaste tre till fyra kvartal, PC kunderna blir mindre nöjda, säger Brooks Gray, analytiker på Technology Business Research i USA.

Även om försäljningen av maskiner har stagnerat har tillverkare inte haft färre datorer som ansvarar för service. Både Compaq och HP, som är värsta i undersökningen, bekräftar detta.

- Vi har nyligen fokuserat på kundsupport. Vi har definitivt sett att vi har varit tvungna att bli bättre på detta över tid, säger David Albritton, talesman för Hewlett-Packard.

ADVERT

Mest populära