All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Utrota "mördarsniglar" - här är de minst vidriga metoder som fungerar

Många trädgårdsmästare använda under sommaren många timmar på att bekämpa brun skogssnigel. Men vad är det bästa sättet att bli av med dem?

Vad du tänker på den bruna skogssnigel, så du bör döda dem försiktigt och inte med tortyrliknande metoder. Död dem till exempel inte med salt / saltlake eller salmilack.

Och det bästa tips från sniglar är att vara ute i god tid för att ta övervintrings unga sniglar. Dessa kan bära hundratals ägg som blir hundratals nya sniglar.

Förbered dig själv:

1. Håll ordningen i trädgården hela året. Brunskog snigel frodas och övervintra i lövträ, sten och trä konsol och öppna komposthögar.

2. För att förhindra spridning av snegleegg, skölja säkerhet rötter nya anläggningar innan du lägger dem i jorden.

3. Försök att komma i kontakt med dina grannar. Om de inte bekämpar "sina" sniglar kommer ditt jobb att vara värdelöst.

Metoder mot brun skogssnigel:

En av de mest effiktive metoder för att bli av med brun skogssnigel, men även de otäckaste, är att plocka sniglar varje morgon eller kväll. Ta med ett sax och skär dem i två. Snabb, effektiv och mild. Du får inte låta dem ligga - de lockar fler sniglar. Sniglarna är till exempel kanalbollar, och kallas ofta för "mördare".

Om du vill undvika spill, använd följande metoder för att bekämpa "mördarsniglar":

1. Kylning

Moversnegler tolererar inte kyla och dör vid tre grader av gruvdrift. Ett mildt sätt att döda dem är att plocka sniglar, lägga dem i en plastpåse och frysa dem. Det går fort och är smärtfritt.

2. Kokande vatten

Du kan också döda sniglarna med kokande vatten. Detta är ett mjukt sätt att döda dem. Samla sniglar i en hink och häll över kokande vatten.

3. Natron

Natron dödar inte mördare, men är ett effektivt sätt att bli av med dem. Mantisöglorna lyser vad som är grundläggande som pesten. Strö bakpulver runt de växter som du är extra rädd så sniglar kommer hålla sig borta från

  • Håll sniglar bort krukväxter med kopparband

4. Kaffekvarn

Använd kaffekvarn på samma sätt som du använder läsk. Mantis naglarna kommer att hålla sig borta när du lägger ut en kaffekvarn, men det måste ske ganska ofta. Problemet med bakpulver och kaffesump, är att den inte döda sniglar, men det kommer att hålla sniglarna borta.

5. Bygg en ölfälla

Mordersnegler älskar öl! Ett sätt att bli av med mopsnegler är att bygga en ölfälla. Det är lätt byggt av en plastflaska och öl.

6. Med hjälp av den stora grå slug

stor grå Slug är en trevlig snigel som inte gör skada. Den spikiga boakie spiken är mer än andra rovdjur en rovdjur.Det kanske låter konstigt, men boikjølsneglen är aggressiv och territoriell. Den äter ivrigt mordersnegles - så du bör ta hand om dem om du har dem i din gård. Hedgehogs och län är också bra allierade i kampen mot sniglarna.

7. Konnerudmetoden

Konnerudmetoden handlar om att använda resten från ölbryggning - en mask som är krossad och fuktig malt, men du kan också använda jästdeg eller urt. I denna spannblandning tillsätts Nemaslug.

ADVERT

Mest populära