All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Mirakelkur för de slitna lädersäten

läder eller läder är ett material gjort av djurhud, som har genomgått en garvningsprocess. Det är ett elastiskt, otroligt hållbart och extremt hållbart material. Ändå kan läderna se bra ut om du är lös med underhåll.

Skinn fläckar lätt, torkar ut över tid och kan skadas av UV-strålar. Fett från händer och smuts hjälper till att bryta ner detta skydd. Huden kan också förändras efter att ha blivit i vått tillstånd.

Ny färg gör bruset!

Vi har testat en Swisswax-produkt, som verkligen överraskar om du trodde att dina bilstolar var utslitna. Läderhälsa är ett medel som nyanser slitna partier i dina lädersatser. Om du har en rift eller furer kan den lätt täckas med ny färg. Processen tar lite tid, eftersom du behöver laga lager och låt det torka.

Kom ihåg ordentlig vård! Hudens liv kan förlängas genom att utföra den nödvändiga vården av huden. Kom alltid ihåg att impregnera läder och kom ihåg att göra det regelbundet! Läder är ett levande material som blir trevligare under åren - om det behandlas försiktigt.

Färgen drar sig in i läder och stannar där utan att kläderna återförsändas.

Kan mäta för att få samma färg.

Färgen är tillgänglig i alla nyanser. 22 färger i lager, men du kan till exempel skära av en liten bit (under sätet) eller gör som oss och ta bort en nackkudde och skicka in detta för att mäta färgen. Då kan leverantören blanda en färg som garanteras vara 99 procent lika med originalet.

Om det håller vad det lovar? Definitivt! Läderstolarna på vår testbil blev nya.

Hur vi testade:

Processen själv är enkel, men lite tid ...

Se skillnaden! Halva sätet städas ... Foto: Espen Stensrud Visa mer

1. RENGÖRING FÖRSTA: Rengör huden först med en ordentlig rengöring av huden. Den nedre delen av sätet städas. Kontrollera skillnaden! Men som du kan se finns det sprickor och smärtor i huden på grund av dåligt underhåll från tidigare ägare.

Här städas hela sätet och är klart för behandling. Tallarna är väl synliga ... Foto: Espen Stensrud Visa mer

2. FÖRE FÄRG: Pälsen är väl synlig. Om det finns stora sprickor, kan platserna slipas lite med fint sandpapper. Använd wetwashpapper 600-800 doppad i ättika.

Innan du blir av med sätet är det viktigt att ta bort allt fett. Lättare bensin är perfekt som avfettningsmedel. Visa mer

3. RENGÖRING: Tvätta läder med lättare bensin (gul falsk som kan köpas i mataffären eller vid bensinstationen). Detta är viktigt att avfetta sätet så att färgen sitter ordentligt.

Med Leather Healer blandad i rätt färg kan du sätta på pälsen och sprickorna i huden.Foto: Espen Stensrud Visa mer

4. FÄRG: Hudfärgen appliceras med en svamp. Använd cirkulär rörelse, men du kanske vill "trycka" lite på extra utsatta områden. Låt det stå i två timmar innan du fortsätter. Vi gjorde övningen fyra gånger för att uppnå tillfredsställande resultat.

Efter två behandlingar med hudfärg förseglas foderen. Vi valde att göra ytterligare två rundor. Torkningstiden mellan varje behandling är ca. 2 timmar. Foto: Espen Stensrud Visa mer

5. Efter: Tallarna är täta med färg. Lägg till att på ett korrekt vård agent (Swizzwax rekommenderar även Leather Milk.) Du kan använda en svamp, men vi tror att det är bäst att använda händerna för att gnugga vård agent i alla skrymslen och vrår. Låt detta stå i 4-5 timmar innan du torkar överst och glansigt skikt med en ren trasa.

Om du sätter på lite elefantvax får du en extra skyddande hud i de mest utsatta områdena. Visa mer

6. EXTRA SKYDD: Avsluta genom att placera elefantvax i särskilt utsatta områden, som sidovingar på platsen. Denna vuxen bildar en transparent skyddande hud för bästa möjliga skydd.

Som ny igen! Läderstolarna som hade varit mycket upplysta lyser upp och det är nästan som att komma in i en ny bil. De är noggrant rengjorda, fläckarna är igensatta med skinnfärg och hela sätet är utrustad med behaglig läderbalsam. Foto: Espen Stensrud Visa mer

7. NÄSTA NYA IGEN: Efter behandlingarna förseglas tallarna igen och sätena skiner och luktar som nya igen. Med god omhändertagning och regelbunden applicering av läderbalsam, kommer läderet i sätena att vara bra under lång tid.

Detta kit från Swisswax ger dig det mesta av vad du behöver för att städa och underhålla din bils inre. Pris: 639, -. Se mer

Vi testade denna uppsättning:

Swisswax Leather Care Kit har de flesta av vad du behöver för att rengöra och underhålla skinnklädsel i bilen:

Innehåll:

► Leather Cleaner 250 ml <999 > ► Leather Mjölk 250 ml

► Läs Brush

► "Elephant" Lærfett

► Frotté

► Application Pillow

Pris för uppsättningen: £ 639, -

Leather Healer kan blandas i alla färger med 99 procent noggrannhet! Se mer

► Swissvax Leather Healer för individuell färg 150ml. Pris: NOK 639, -.
ADVERT

Mest populära