All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Tvåtusen hästar i stallet

"Møydlo tillbaka kille och rock utmed havet, höja den norska fengje hans hem. Där är han själv höja tuftedn gräva och ställa själv sina hus ovanpå Deim. " Ivar Aasen är kanske New norsk far, men makan att nødrim du bör titta långt efter. Ingen - NEJ - säger deim. Hur som helst, är västkusten skådeplatsen för denna berättelse, chef för fjorden, vid foten av ett stort berg och vid den motsatta änden av en löjligt smal tunnel. Här väcker norska mannen Jostein Granby sitt hem, och han har också fått mycket mer.

Han har samlat alla sina drömbilar i ladugården medföljande ladugård och dekorerade den i stil. Och för er som tror att jag har varit i landet efter denna samling med den senaste journalistiska stilen; Jag har vuxit upp i byn "på hej sio tao fjord" i Årdal kommun i Indre Sogn. Detta är ren latskap. Men å andra sidan är det en bra idé att hitta ett garage med mer amerikanska delikatesser än här. På så sätt är vi inne.

Foto: Stein Inge Stølen mer

Om det talades om normala contraptions, bör den totala förskjutningen har fördelats på nästan 20 bilar. Men när porten går upp finns det bara fem fordon som glänsar på mig på det schackbrädafärgade golvet. Men för vissa bilar. Här är en svart 65-modell Corvette Stingray Cab, en lila 70-modell Plymouth Barracuda, en svart 67-modellen El Camino, en svart 98-modell Corvette C5 Cab, och sist men inte minst - en guldfärgad 2006 års modell Corvette Z06. Här pratar vi 350 hästar och uppåt på alla donationer, totalt närmare 2000. Två tusen hästar! Även om det inte stora jordbrukare i den amerikanska mellanvästern kan skryta så många känsla i samma stall ...

Hämtad bil på Jensen i Minnesota

Amcar miljö i sin hemstad, har funnits länge, men de senaste åren har tillväxten varit enorm. Idag är över en procent av invånarna medlemmar i klubben Amcar Årdal, som är imponerande i sig. Rörmokaren Jostein är fortfarande i speciellt skick, eftersom han har tagit passionen några gånger än de flesta.

Den sju liter V8er kräver stora rör för att bli av med avgaser. Foto: Stein Inge Stølen mer Foto: Stein Inge Stølen mer

- Det är bilar Jag har alltid drömt om, men det var inte mer än två år sedan att jag var verkligen Amcar sparade. Det är bara att åtta cylindrar är tuffaste. Inget slår ljudet!

han Wheeling ut en av samlingens skatter, en 1967-modellen Chevrolet El Camino SS med 350 motor. Skick? Som ny. Det utställdes på ett museum i Minnesota och ägdes av två killar med efternamn Jensen och Ellingsen. Med norska emigrantblod i åren (som många andra i Minnesota) kan det vara extra lätt att släppa clownen till en norskare.Men det var inte billigt.

- Jag hade bestämt mig för att Camino hade. Bilen var totalrenoverad, med över $ 54.000 i räkningar. Absolut alla delar bytte ut - bilen är densamma under, etiketterna är fortfarande på! Det är helt enkelt en ny bil.

Denna stroke 67-modellen El Caminoen är flockens favorit, och efter fotograferingen har man förvärvat en 66-modell. Hela bilen har totalrenoverats och klassificerats som "ny". Efter att ha studerat bilens undersida är det svårt att diskutera med det. Kontrollera etiketterna som fortfarande står på ... Foto: Stein Inge Stølen mer

V8 som medicin

sambor Reidun satt Camino som deras klar favorit, även om hon har sin egen Corvette C5.

- Vi hade tittat på C5 Cab ett tag, så jag kände verkligen det. Vi hittade en uppenbarligen fin kopia till salu, vilken Jostein skulle hämta.

Besvikelsen var därför stor när han ringde och sa att bilen inte var en sak. Föga anade Reidun att bilen redan köpt, och på vägen hem till Årdal ...

- Jag var förkrossad när Jostein plötsligt stod på gården med det. En fantastisk känsla!

De tillsammans med de tre sönerna odlar amcarhobbyen för allt det är värt. Det har visat sig vara en källa till glädje som har hjälpt dem genom tunga tider.

- Jag visade cancer för ett par år sedan, säger hon. För att inte bara fokusera på sjukdomen, spenderade jag mycket tid och energi på min Corvette. Det var underbart att ha något så underbart att se fram emot hemma i garaget, en riktig morot medan jag var under behandling.

Nu är hon slutligen välinformerad och kan njuta av bilen helt. Så då är det äntligen bevisat - åtta cylindrar är bra för hälsan!

Jostein har arbetat länge för att få garaget som det framgår idag, med schackbräda och ett tätt Corvette neonskylt på väggen. Foto: Stein Inge Stølen mer

Användar mer gummi än bensin

Nästa C5'en och svepte El Camino finns två råskinn från sextiotalet och sjuttiotalet som stjäl uppmärksamheten på garagegolvet. Det är svårt att bestämma vilken av de mest sensationella. Corvette Stingray Cab från 1965, eller Plymouth Barracuda från 1970? Den första är garanterad den mest värdefulla.

En bra C2 Cab ändrar inte ägaren till mindre än $ 600.000. Cuda är historiskt sett lite i skuggan av Hemi-motorn, men det sparkar bra med 440 kubikmeter V8 och närmare 400 hk. Men ingen av dem kan mäta mot garageets verkliga garage - en 2006-modell Corvette Z06. Utrustad med en 7-liters V8 på 505 hästar, är det inga problem att parkera även de hårdaste gatorna i byn som de var jolleseglare hytter. Men det handlar om att dela makten, annars kommer det att vara dyrt!

Med 640 Nm på bakdäcken kan frontlocket snabbt bli dyrt. Jostein använder faktiskt mer pengar på gummi än på bensin för sin 2006-modell Corvette Z06.Det är inte konstigt att 325-mm-däcket kostar totalt 6 000 dollar en bit ... Foto: Stein Inge Stølen Se mer

- Jag spenderar mer pengar på gummi än på bensin, säger han med ett visst leende. Bakdäcken kostar 6000 NOK per styck!

Han visar en extra uppsättning som han har köpt för att ha i ryggen. Det är inte konstigt att de kostar en flaska - 325mm bred de är precis dubbelt så breda som vinterdäcken i min gamla Honda Civic.

- Vill du åktur?

Hmmmmm ... Om jag inte behöver betala för däcken, då!

Ny definition av tunnelvision

VRÆÆÆÆÆÆÆL! Det tar inte mer än ett par kilometer innan jag börjar förstå varför Jostein har höga täckningskostnader. För ett djur av en bil. Accelerationen kommer från botten, här talar vi 640 newton meter utan att behöva andas hjälp! Numren i Heads Up-skärmen rör sig löjligt snabbt, och G-mätaren får små resultat även vid körning rakt framåt. In i den hysteriska smala Seimsdal tunneln målar vi en ljudbild längs väggarna som inte kan vara av jordiskt ursprung.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

- De är verkligen galen! Jostein ropar över motorbroen medan man arbetar på ratten för att korrigera riktningen av den asfalterade asfalten. Stiftelsen är känd norska byggstandarder, och Z06 kommunicerar varje variation genom vikstolarna. Det gör inte intrycket mindre starkt. Efter resan genom tunneln med windows ner och gasen i min säng, måste jag tänka om alla mina uppfattningar om motoriserad hastighet. Det kommer inte att överraska mig om bilalarm i grannkommunen Luster står nu och oser.

Slip, regnig asfalt är inget super recept på framsteg med över femhundra vilda hästar. Men det är också en del av det roliga. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

Aktiv amcarmiljø

På andra sidan Seimsdalstunnelen hittar du Årdalstangen. Förutom att bo i en av Norges största aluminiumfabriker i hjärtat av den smala Sognefjorden, har Amcark Club lokaler. Totalt är 47 amerikanska bilar anslutna till klubben, som samlas varje torsdag, och sedan är de glada att hysa hela familjer.

Bygg ett välskött hörnstenföretag, bra betalt skiftarbete och högutvecklat bilintresse för de inhemska och vips-brennheite entusiastbilarna i varje gata. Amcar Club har nära 50 bilar kopplade till föreningen. Foto: Stein Inge Stølen Se mer Detta är en vanlig torsdag. Amcar Club i Årdal har ett bra möte på de veckovisa träffarna. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Lokalerna präglas av samma detaljerade detaljer som i Josteins garage. gamla jukeboxar, mörka skyltar på väggarna och en delikat utställning av modellbilar gör det lite mer än ett tråkigt mötesrum. I regelbunden överenskommelse arrangeras regelbundna kryssningar både i Årdal och närliggande kommuner, samt obligatoriska resor till Lillestrøm den 4 juli och hävdas på Hunderfossen. Men om du har fem vackra amerikaner att välja mellan, är det inte svårt att bestämma vilken som ska ta på en resa?

Bilmodellsamlingen pryder fönstren i klubbblocket. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer De tuffa lokalerna lockar både stora och små entusiaster. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

- Nyligen har det varit många turer i El Caminoen, men det har varit lite humör - inte minst vädret. Om det regnar, låter jag veteranerna stå. Men alla bilar har sin charm, och inte minst personlighet.

Pengar lås eller investering?

Jostein förklarar vidare att han planerar att expandera garaget ytterligare. Garaget tar inte en gång hälften av ladan, och han är väl på gång med att gjuta golv och renovera i den återstående delen. Varför? För att skapa plats för ännu fler bidrag i samlingen, förstås!

Till höger kan Reiduns Corvette C5 Cab ses. Till vänster är C2 Stingray Cab framför insamlingens råa läder, en Corvette C6 Z06. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

- Jag har precis köpt en annan El Camino, en 66-modell långt ifrån Huttiheita i Nebraska. Och då vill jag verkligen ha en gammal pickup! Antingen en Ford F100 eller en Chevrolet 3100. Båda är helt vackra.

Utifrån kan samlingen verka som en potentiell kontantgap, men sanningen är att det här är mycket bättre än att ha pengar i banken. Med dagens prisutveckling är det ingen tvekan om att eftertraktade veteranbilar är rena investeringar på hjul. Om du har tunga i munnen och känner till marknaden, är det möjligt att säkra autofil smycken för en rimlig summa pengar, se sedan marknadsvärdet stiger år efter år. Skatt inte heller på värdena, och du får mycket mer glädje från bilarna än sterila nummer på ett bankkonto. Med andra ord är Jostein inte bara en excentrisk samlare; han är faktiskt en autofil investerare! Men det finns en titel som är ännu mer lämplig:

Årdals uncrowned amcar king.

Jostein har arbetat länge för att få garaget som det framgår idag, med schackbräda och ett tätt Corvette neonskylt på väggen. Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Med 640 Nm vid bakdäcken kan snart att spendera på däcksidan. Jostein använder faktiskt mer pengar på gummi än på bensin för sin 2006-modell Corvette Z06. Inte undra på, monster däck bredd kostnader 325-millimeters hela 6000 kronor styck ... Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Den slick, är regnig asfalt ingen super recept för framsteg med över femhundra vilda hästar. Men det är också en del av det roliga. Foto: Stein Inge Stølen

Det krävs en liten insats för att hålla bilen i kontroll. Foto: Stein Inge Stølen

Jostein är inte ensam för att odla passion för amerikanska bilar. Hela hushållet delar samma intresse för åtta cylindrar och klassisk design. Tillsammans med Reidun Vangen bott sönerna Randar (18), Runar (10) och Ronni (5) upp till lukten av bensin och sann hastighet. Foto: Stein Inge Stølen

när däcken slutligen hitta stick, skicka bilen från noll till hundra 3, 9 sekunder och kommer inte att sluta förrän den passerar 320 km / t.(Inte under testresan, om än ...) Foto: Stein Inge Stølen

Detta är en vanlig torsdag. Amcar Club i Årdal har ett bra möte på de veckovisa träffarna. Foto: Stein Inge Stølen

Ta en by med en väl hörnsten företag, välbetalda skiftarbete och kraftigt utvecklade bilinteresse med de infödda, och presto - flammande heta entusiastbilar i varje gathörn. Amcar Club har nära 50 bilar kopplade till föreningen. Foto: Stein Inge Stølen

Detta är en vanlig torsdag. Amcar Club i Årdal har ett bra möte på de veckovisa träffarna. Foto: Stein Inge Stølen

Amcar klubb på Årdalstangen är inrett i samma anda som Jostein garage. Foto: Stein Inge Stølen

De tuffa lokalerna lockar både stora och små entusiaster. Foto: Stein Inge Stølen

Bilmodellsamlingen pryder fönster i klubbblocket. Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Detta svepte 67 modell El Camino är favorit i besättningen och efter fotografering har fått sällskap av en 66-modell. Hela bilen har totalrenoverats och klassificerats som "ny". Efter att ha studerat bilens undersida är det svårt att diskutera med det. Kontrollera etiketterna som fortfarande står på ... Foto: Stein Inge stulen

Foto: Stein Inge Stølen

Den ständigt växande samling erbjuder utrymmesproblem. El Caminoen har för närvarande ett eget garage, men så småningom kommer ladan att expandera så att alla kan stå på samma våning. Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

A Plymouth Barracuda från 1970 med 440 motor och närmare 400 hk. Foto: Stein Inge Stølen

1965 Corvette C2 Stingray Cab. Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Foto Stein Inge Stølen

Den enorma V8 sju liter har stora ledningar för att bli av avgaserna. Foto: Stein Inge Stølen

På höger sida kan Reiduns Corvette C5 Cab ses. Till vänster är C2 Stingray Cab framför insamlingens råa läder, en Corvette C6 Z06. Foto: Stein Inge Stølen

Den skiljer många år mellan de två korvetter, men en del sammanblandning är att spåra design, inklusive runda, dubbla bromsljus. Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Foto: Stein Inge Stølen

Garaget kommer att utökas för att rymma nyinköpta drömbilar. Golvet är redan gjutet, nu är det bara jobb kvar ... Foto: Stein Inge Stølen

ADVERT

Mest populära