All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

ÄNdra TV - Framtidens TV Everyday

Under det senaste decenniet har TV-innehållet gjort en resa till våra datorer, följt av konsumenter som behöver lättare åtkomst till innehållet som skickas. De stora budgivarna har kastat sig över trenden och vi ser mer innehåll som erbjuds på detta sätt. I underhållningsindustrin är de spetsiga för att komma ihåg att de inte upplever det på tv som det gjorde när det gällde musik. Denna tävlingskamp kämpar fortfarande för att få form. Det är fortfarande långt ifrån vilken lösning som väljs och hur det kommer att påverka oss som konsumenter.

Användningsmodellen som används av TV stöder i stor utsträckning att hitta en blankett som framgångsrikt kan överföras till Internet, eftersom konsumenterna söker enkla användningsmönster och inte minst lättillgänglig åt sina favoritprogram.

Dagens situation

Det är inte bara internet som används som lösningar för att lösa användare från ett uppsatt programbjudande. Visst var det mest minns var den bra gamla videobandspelaren, en räddningsplan för många som av någon anledning inte kunde vara närvarande när ett visst program gick i luften. Dagens lösning är mycket mer sofistikerad, men fungerar på ungefär samma sätt. Du kan spela in en ansökan när du tittar på en annan. Fördelen är att vi nu pratar om tiotals timmar av program som du kan spela in och sedan se dem när du vill. Det löser emellertid inte det grundläggande problemet. Dagens konsumenter har en intensiv önskan att bli avskild från en fast postadress och de vill se något program när de vill. Inte bara vad de vill se programmet där det passar dem, antingen i bilen eller i vardagsrummet.

Internet

Detta är vad internet kan erbjuda konsumenter vars tv-företag bara vill ha och inte minst om tekniken är på plats. Den viktigaste delen av tekniken är emellertid på plats i mycket av Norge. Vi pratar om bredband. På vissa ställen måste vi styra gaspedalen något, så att nätets hastighet ökar betydligt, men grunderna är på plats.

Nästa sak som behöver anpassas är företagens sätt att skicka program. Vi har några tjänster idag som fungerar så här. Både TV2 och NRK låter dig nu se nyheter när det passar dig över internet. Inte en mycket tillfredsställande tjänst, men det fungerar. Det finns ingen rimlig anledning till att allt innehåll inte kan hanteras på samma sätt. Idag prenumererar du på eller levereras, hundratals kanaler du aldrig använder. Med programmets innehåll tillgängligt på internet kan du även välja program på samma sätt som du handlar i en stormarknad. Du väljer vad du vill ha. På samma sätt som en tidning kan du prenumerera på serien du följer.

Det finns idag ett antal hårdvaruproducenter som har programvara redo för en tv-baserad distributionsmodell baserat på internet. Vi pratar om företag som Microsoft, Apple, Cisco och många fler. Det intressanta är att vi inte längre pratar om datorn utan en distribution dirkete till tv. På så sätt är övergången inte särskilt stor för konsumenten.

Hårdvara

Det här låter väldigt datarelaterat, men det är det inte. Utrustningen vi pratar om här är endast relaterad till datavärlden i den form som den ansluter till internet. Bara för att göra detta lite lätt från början. Alla som för närvarande har bredband i huset, som Get, kommer att få TV över samma kabel som datatrafik. Tv på samma sätt som datatrafik är digital, så det finns inget hinder heller. På TV: n kommer du att använda en EPG, på norska kommer den elektroniska programguiden att användas för att välja vad du ska titta på. Med andra ord finns konceptet redan i många konsumenters vardagsrum.

Frågan blir då hur vi ska bli av med användningen av internet som bärare av tv från datavärlden. Många försök har gjorts. Den som har arbetat på bästa sätt är att integrera en TV-mottagare i en dator och anslut sedan datorn till TV: n. Detta är på många sätt att attackera problemet helt bakåt. Det är liten avsikt att förutse användningen av en stor dator för att titta på tv. Det är som att använda en 18-hjuls trailer för att köra i affären. Du har helt enkelt mycket mer kraft och egenskaper än du behöver. Microsoft Windows erbjuder en sådan lösning, men det blir för komplicerat och överdimensionerat för den vanliga konsumenten. De flesta vill ha färre enheter i skydd under TV: n, inte mer. Vissa tillverkare har försökt kringgå problemet med att bygga hela datorn i den faktiska TV: n. Det är dock samma problem som beskrivits tidigare, omslaget är bara annorlunda. Om detta skulle lyckas måste tv: n vara mottagaren och behandla signalerna utan att behöva ha en datorkraft som kan skicka och styra en rymdfärja. Personligen tror jag att vi kommer att se lösningar baserade på våra egna lådor och TV: n först. Det finns emellertid ett minimalt problem eftersom det kommer att ersätta dekodern som de flesta redan har.

I en kombination av en dekoderbox som vi har idag och en TV är förmodligen svaret. En avancerad avkodare med möjlighet att spela in på samma sätt som en dator har ett operativsystem som styr det. Detta är dock mycket enklare i funktion än en fullvuxen dator är. En av anledningarna till detta är att de flesta funktioner och applikationer som behövs på datorn är helt onödiga på en TV. Det betyder också att elektroniken i en sådan låda är väldigt enkel och behöver inte uppgraderas och underhållas, såsom en dator. Detta är också en av anledningarna till att sådan teknik enkelt kan integreras i en TV utan stora problem. Allt som behövs är att man kan komma överens om en teknik som ska användas.Det är lättare sagt än att bara titta på kriget mellan VHS och Beta eller senare Blu Ray och HD DVD. Sådana produkter ställer krav på massproduktion och då måste man åberopa standarder.

En ny TV

Titta på TV-enheten ensam och utan att ta hänsyn till de synpunkter vi gjort hittills, det finns också mycket arbete pågår, vi ser en tydlig trend mot skärmarna som blir större. Övergången till HD är en bidragande faktor till detta. Den viktigaste faktorn är dock att människor helt enkelt vill ha en större tv. Man har råd med det och enheterna blir billigare. För regelbundna dödliga kommer storleken att stabilisera någonstans över 50 centimeter, men du bör inte ignorera en ny teknik och bättre bild kan driva storlekarna ännu längre upp.

Vi kan med säkerhet säga att plasma håller på att sjunga den sista versen. Detta är en teknik som kommer att försvinna till. LCD är definitivt den teknik som har vunnit kriget på tv: n. För det första beror detta på att kvaliteten har ökat enormt de senaste åren, och nu ligger den ungefär på samma nivå som en plasmaskärm. En annan sak som ger LCD-skärmen ett betydande inflytande är dess enorma produktion och att tekniken drivs oupphörligt i framtiden. LED är ett bra exempel på en teknik som gör LCD-skärmen betydligt bättre. Dessa typer av TV-apparater blir mycket populära. En sak du kan komma ihåg på detta sätt är att de flesta enheter som använder LED-lampor inte är optimala. LED-lampan är en belysningsteknik, och idag är det främst som kantbelysning på TV: n. Detta leder till en lite onaturlig belysning som inte fungerar helt som vi skulle vilja säga det. Men det handlar om att komma med apparater där LED-lampan används som täckt bakgrundsbelysning och det här är en mycket bättre lösning.

I framtiden kommer en annan teknik på marknaden, detta är OLED. Det här är en teknik som redan används och som ger mycket bra resultat. Många mobiltelefoner är för närvarande utrustade med sådana monitorer. Här är också kärnan i problemet. Det finns stora problem med att få OLED att fungera korrekt på stora skärmar. Anledningen till detta är dubbelt. För det första är detta en väldigt dyr lösning och det kommer att finnas väldigt få som har råd att investera i en tv i femte-talsklassen. Det andra problemet är relaterat till livstid. Man kan inte få livslängden för en sådan bildskärm på en nivå som är tillfredsställande för en riktigt stor tv. Det som emellertid är tveksamt är att OLED är en kommande teknik och att den är bättre än vad som dominerar idag.

Läs också:

Tips för att måla väggarna

Planerar du att använda regniga dagar att måla väggarna på sommaren? Då bör du ta med dessa tips från målmästaren.

3D-TV

De som kommer ihåg länge tillbaka kommer inte att känna igen 3D. Besök på bio där du har egna glasögon är samma koncept som du för närvarande arbetar på tv-fronten.TV-tillverkarna vill att du ska ha samma upplevelse hemma i vardagsrummet som du kan få på bio. Vi kommer att försöka gå in i detalj om hur detta fungerar.

Våra ögon är placerade några centimeter från varandra. Det betyder att du tittar på en sak från två något olika vinklar. Detta sätts sedan ihop i hjärnan så att du upplever detta som en bild med djup. Men för att få samma erfarenhet från en TV är det inte så lätt. För att detta ska kunna fungera måste tv-tillverkare kunna visa två lite olika bilder till dina ögon. Det finns flera tekniker för att detta ska ske.

Färgade glasögon

Dessa glasögon vi nämnde i början av det här avsnittet. Detta är en teknik som går tillbaka till femtiotalet. Det fungerar som färgfilter och ögat ser en bild som riktas specifikt mot den. Varje öga får då ett något annat perspektiv och en 3D-effekt görs.

Problemet är att du bara kan bli sjuk av röda och gröna glasögon. Det finns också stora begränsningar i färgerna som kan användas för att skapa innehåll som ska skickas. Får inte heller bilden särskilt bra. Detta är den främsta anledningen till att inte många tillverkare är beroende av denna teknik. En av de stora fördelarna med detta tillvägagångssätt är att det är mycket billigt. Både för användare och tillverkare.

Shutter

Detta är också en spektakulär teknik. Kortfattat fungerar det med höger och vänster bilder som växlar snabbt. Detta synkroniseras sedan med TV-bilden som alternerar på samma sätt. Detta kallas för aktiv slutarteknik Glaset i glasögonen består av LCD och en sändare och mottagare baserad på infraröd eller Blutooth. Det finns också några som använder sin egen radioteknik. Fördelen med detta är att glasögonen är relativt billiga och att det inte orsakar något obehag att använda dem. På den negativa sidan är det som att titta på tv med solglasögon. Du kan få upp till 50 procent minskning av ljusstyrkan och snabba sekvenser kan vara lite trasiga.

Se också:

9 saker du borde rengöra med Vodka

Vodka kan användas för mycket mer än drycker - allt från att ta bort svåra fläckar för att göra gamla smycken glans igen.

Polariserande glasögon

Detta är den trefärgade spektralvarianteringen. Detta fungerar ungefär som solglasögon många köp. Varje öga får bara den bilden som en men för den. Det finns två olika polariseringar i glasögonen och det kan därför säkerställas att varje öga för olika bilder monteras av hjärnan och skapar en komplett bild med en 3D-effekt. Från tv: n sänds bilderna med hjälp av två projektorer med hjälp av polariserade linser.

Ett av problemen med denna teknik är att väldigt få har fokuserat på den. Användarens erfarenhet är kanske det bästa av de nämnda alternativen.

Inga glasögon

Detta är också ett alternativ. Flera av de stora tillverkarna arbetar med denna teknik och ägnar stor uppmärksamhet åt den. Det finns två tillvägagångssätt.

Linsemetoden fungerar när linser som fungerar som förstoringsglasögon är anpassade till bilden nedan.Den som tittar på bilden innan tomma olika betraktningsvinklar för varje öga. Hjärnan sätter ihop detta och ger en djup känsla. Problemet är att du måste sitta exakt rätt vinkel mot TV: n för att detta ska fungera. Avståndet till skärmen måste vara exakt fyra meter. Om du ändrar vinkel eller avstånd, bara kör det.

Parallell metod

Detta fungerar enligt samma princip som ovan. Skärmen har ett material över det med några mycket exakta öppningar. Detta gör att ögat ser olika uppsättningar bildpunkter och det ger en 3D-effekt. Från tillverkarna har vissa prototyper utvecklats med en del organiserad produktion som inte händer med den första. Samma krav som ovan när det gäller noggrannhet i läget måste tittaren få den effekt du letar efter.

Svaret?

Det är svårt att säga. Vi är säkra på att se lösningar baserade på glasögon inom en snar framtid. Problemet är bara att en lösning baserad på glasögon inte är särskilt lämplig. Personligen har jag ingen tro på den vanliga tv-apparaten i Norge att sitta i vardagsrummet med speciella glasögon. Kanske en viss färskhet i början kommer att sälja några lösningar, men jag tror att det går med det som det gick med kinovarianten av samma lösning. Det slutar på den tekniska skrapan.

Läs också:

Varmvattenberedare - när ska den bytas ut?

När ska du byta vattenvärmare och hur mycket kan du spara?

Lösningarna baserade på det enda ögat har definitivt något att göra. Det kommer inte att bli någon framgång förrän du blir av med de begränsningar som är kopplade till placering. Det är helt enkelt i praktiken att endast en person kan titta på tv i taget och måste sitta på en bestämd plats. Men om industrin ska lösa detta problem, har vi en utgångspunkt för en mycket intressant lösning.

ADVERT

Mest populära