All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Turkosblå i trädgården

Den åttkantiga lusthus rymmer åtta personer. Nära poolen är en badstuhus, så här badade utomhus till sen höst en riktigt bra pool miljön bör trädgårdens brännpunkt, där man kan ha plats för företag, grillar, dansa och spela både dag och natt under hela sommaren.

Poolen själv kan byggas på många olika sätt. Man kan ha en väggstång av tryckimpregnerat trä eller rostfritt stål, som är täckt med vinylplast. Poolen kan vara begravd i marken eller brista in i bergen, vilket kräver en större intervention. En sådan pool kan kakelas i sin helhet. Formen på poolen kan vara rund, oval, rektangulär eller polygonal. Området runt poolen kan vara en del av takterrassen, som kan byggas av trä, klinker eller sten.

Realiserad dröm

Nordfamiljen har ett soligt, högt belagd bergsområde på cirka 1200 kvadratmeter. De skulle skapa atmosfären i sommarparadiset på deras tomt och bestämde sig för att spränga utrymme för pool i det kuperade bergskedjan i närheten av huset.

Poolen som hyser här mäter 4 x 8 x 2 meter, med ett djup av 1, 6 meter. Mot vägen mot sydöstra sidan rensades bergsområdet för jord och vegetation. Den stora träterrassen skräddarsys till berget runt poolen. En trappa ner till poolnivån byggdes från husets existerande uteplats.

I motsatt riktning byggdes ett åttkantigt lusthus med små fönster. Det finns plats för åtta middagsgäster med kristallkronor som hänger över runda bordet. Lusthuset och det charmiga 20-talets hus är inspirationskällan för den långa skärmväggen som byggdes runt poolen med små fönster.

Samtidigt var det byggt en bastu i huset, vilket gör det möjligt på svala höstkvällar att simma på rygg i poolen och kika på stjärnorna utomhus efter bastubad. Det är verkligen ett nöje.

Den långramade skärmväggen runt poolen skyddar både visir och vind.

Läs också:

Bygga en pool i trädgården

Att bygga en trädgård i trädgården är en dröm för många. Vi har pratat med en familj på Jar i Bærum som har gjort en pool i trädgården.

Undervattensbelysning

Utsikt över utomhusmiljön kan avnjutas från vardagsrummet och från den redan existerande terrassen. Speciellt vackert det är på kvällarna när undervattensbelysning sätts på tillsammans med upplysta, låg lampor som är placerade inuti prydnadsbuskar.

Alla tekniska installationer är inbyggda i bostadsbyggnaden. Nedanför poolen sås ny gräsmatta och frontbaffeln med stora glasytor planteras två meter höga buskar och bambu 175 cm för att skapa skärgårds atmosfär och som förhindrar tillgång till poolen systemet.

Runt 70 cm hög trappa byggdes runt gräsmattan. Längs denna del av växten planteras Rhododendron. Poolterrassen har generöst utrymme för solstolar, sittplatser och grillmöjligheter.

Kostnader:

Poolsystem: Omkring $ 150, -

Läs också:

Inte bara bygga inomhuspooler

Många vill förlänga badningssäsongen genom att bygga inomhuspooler, men det är viktigt att tänka noggrant innan en sådan investering görs.

Belysningshus, terrass och snickeri: ca NOK 150 000, -

Grävning, plantering, trädgårdsskötsel och konsulttjänster: ca. , -

Totalt: £ 599.99, -

Läs också:

Gör det själv: Cykelstället du kan göra dig själv

Ett praktiskt och flexibelt cykelställ gör det enkelt att kasta. Vår "handyman" Anders Ulsten visar dig hur man gör det.

ADVERT

Mest populära