All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Slå din cykel till en elektrisk cykel

Elektriska cyklar är som aldrig tidigare i vinden. Med en elmotor med krafter upp till 250 watt kan du få draghjälp upp till 25 km / h.

Med det kan fler komma ut och använda cykeln mer aktivt i vardagen. Men: elektriska cyklar kostar mycket.

Du kan få elektriska cyklar från cirka 5 000 kronor, men priset går fort till 20 000 till 30 000 kronor, beroende på dina behov och kvalitet.

Därför har teknikföretag kastat sig på bollen för att hitta nya och billigare lösningar. Bland dem är företaget Semcon som har utvecklat en billig motor som du kan fästa på din egen cykel.

  • Annonsör Innehåll: Varför ska du få en elektrisk cykel

En motor som du kan dela med din familj

Semconmotorn är konstruerad för att vara lätt och flexibel. Den väger bara 1 kg och har en effekt på 150 watt. Dessutom kan den flyttas mellan cyklar.

För att maximera batteriets livslängd, upptäcker motorn när cyklisten använder pedalerna och är endast aktiv vid hastigheter mellan 7 och 25 km / h.

- Fördelarna med den elektriska cykeln är uppenbara, men befintliga lösningar är kostsamma och komplicerade. Det är anledningen till att vi har utvecklat en motor som är kompatibel med alla cyklar och enkelt delas med vänner och familj ", säger Anders Sundin, teknisk direktör för Semcon, i ett pressmeddelande.

Priset för den lilla motorn kommer att vara mindre än 100 euro, men prototypen är ännu inte tillgänglig för köp.

Har du ingen plats att släppa din cykel? Vi visar dig hur du skapar ditt eget cykelställ.

Foto: Semcon

Bygg det själv

Det finns flera lösningar för dem som vill ha en cykel utan att behöva köpa en. Företag som Rubbee och Add-e har kommit med liknande lösningar som Semcon, med utrustning som du sätter på din cykel.

Du kan också själv bygga din cykel till en e-cykel. På ett antal webbplatser kan du köpa den så kallade "elektriska cykelsatsen" om du inte vill hitta delarna själv.

Om du cyklar i staden fungerar framhjulsdriften bra. För att få framhjulsdrift köper du ett motoriserat hjul med navmotor som ersätter standardhjulet.

Den här lösningen är lätt att installera och kräver bara att du tar bort det gamla hjulet, sätter på det motoriserade hjulet, samt driftsmedel, batterier och kablar.

Om du vill ha bakhjulsdrift är detta något mer komplicerat. Här är flera saker som ska demonteras, liksom växelsystemet måste justeras till det nya hjulet.

Du kan också köpa en centrummotor som kör kedjan på samma sätt som när du använder pedalerna. Detta är monterat i vev och använder växelsystemet för att göra det lättare och ökar batteriets livslängd. Men för detta behövs några specialverktyg.

Om du inte vill bygga upp din cykel själv, finns det också företag som gör det här.

Få mer praktisk - anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära