All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Gå ut ur sängen

Tidigare var bäddsoffan till ungdomsbibeln eller gästrummet. Nu blir det en plats i de finaste vardagsrummen.

Mindre och dyrare lägenheter

Stigande kvadratmeterpriser i stadsområden runt om i världen har gjort familjer rör sig i mindre utrymme.

Møbeltillverkare har därför börjat investera i exklusiva sovmöbler till vardagsrummet.

Rökfria vardagsrum

Smokey och prisvärda sorter av bäddsoffor och gästbäddar finns på Ikea. Här är Odda extra säng med förvaring för 1 650 kronor.

Foto: Producent Visa mer Att de flesta har slutat röka i vardagsrummet har hjälpt luften att vara så frisk och ren som i vanliga sovrum.

Därför finns det ingen anledning att förtvivla, även om gästrummet är förvandlat till kontoret eller tjejen jagar mamma och pappa från sovrummet: Ett snabbt drag i soffan - och dubbelsängen är klar.

Exklusiv och dyr

Danmarks Jyllands Post har på sina webbsidor publicerat en lista med bara exklusiva och dyra bäddsoffor.

Men med tanke på att du får både säng och soffa för pengarna, kanske priset är inte så illa ändå? Här är två exempel:

Milan Bedding's

Nyaste Bäddsoffa, Benny , är en lyxig modell som kommer att dekorera i alla vardagsrum. Det viks lätt i en 145 eller 160 cm dubbelsäng, med en 12 cm tjock vårmadrass. Priset är cirka 30 000 danska kronor. Italienska

Bonaldo har också ett stort urval av bäddsoffor och en av de mest populära heter Boston . "Om du inte vet, kommer du aldrig att tro att soffan snabbt kan förvandlas till en dubbelsäng på 160 x 200 centimeter ", det annonseras. Boston finns med många olika flyttbara funktioner och kostar 21.556 danska kronor. Liten lägenhet? Nollproblem!

Billigare

Ikea

är en av tillverkarna som erbjuder billigare bäddsoffa. Dessa är dock också avsedda för vardagsrummet. "Vi vet att det lilla rummet kräver stora idéer, säger Ikea i det avseendet. För endast 995 kronor kan du få en bäddsoffa på Ikea.

Exarby kallas denna tre-sitsmodell. Ikeas serie

Ektorp är också populär. Här får du en bäddsoffa med två platser för 5 450 kr och en full bäddsoffa för 9 700 kr. Källor: Jutland Post, Ikea.

ADVERT

Mest populära