All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Trond Blindheim slaktare marque slogan

- En slogan bör vara specifika, unika, relevant och trovärdig. Domstolen, som vi säger. Bil slagord är mestadels generiska tomma fraser, à la "När endast det bästa är gott nog", "För män som väljer rätt", "Början på en ny era", "Ett steg framåt", "Vi tror på framtiden" "Nu bättre än någonsin", "I form av ditt liv" och så vidare. Vad som kännetecknar flera av dessa slagord är att alla mer eller mindre kan säga exakt samma, oavsett varumärke. De skiljer inte klart bilmärken från varandra.

Stulen från gymnastiken?

- Jag skulle gå ännu längre och säga att några av de slagord är så allmänt att de lämpar sig också för symaskiner eller elektriska rakapparater för den delen. Några av de slagord som spelar på etiketten är en social konstruktion, en del av dem att bilen är en teknisk design och andra att det är en estetisk konstruktion medan jag tittar på en del ser det som en kulturell rätt konstruktion.

Andra har blivit inspirerade av äldre slagord. Alfa Romeo verkar ha inspirerat sloganet av Kayser kvinnors tights från 50-talet. Reklamansvarig Jean Cocteau uttalade: "Utan Kayser kommer deras ben inte att vara annat än transportmedel." Jag tror att Alfa Romeos slogan är misstänkt för detta.

Trond Blindheim (58): Sociolog och kanske Norges främsta skapare. Han är huvudansvarig och föreläsare vid Köpenhamns universitet (Campus Kristiania) och är specialiserad på marknadskommunikation och konsumentorienterat beteende. Han tilldelades honorärpriset Mediaforum 2005 och har skrivit en serie böcker och artiklar om marknadsföring, konsumtion och reklam. Foto: Knut Arne Marcussen mer

Här är ledord och Blindheim kommentar:

 • Aston Martin: "Power, skönhet, Soul"

  De är på något. Inga bilmärken förbrukas på samma sätt som en Aston Martin. Som en känsla, prestanda och prestanda. Men kanske inte som ett verktyg. En sådan bil indikerar ägarens val av val och självförståelse. Denna bil är ett perfekt magiskt objekt som har stigit från himlen. Det är gudegitt. Perfektion i linjer, former, glas och metall. Slogan sammanfattar allt. Detta är överlägset det mest lämpliga sloganet. Ett klassmärke!

 • Alfa Romeo: "Utan hjärta vi bara hade varit maskiner"

  Fun slogan, och jag tror att inspirationen kommer från ad Kayser sina dam strumpor ref Jacques Seguela bok "Do not tell min mamma att jag är i. reklambranschen. Hon tycker att jag är en pianist på en bordell. " Sida 215. Slagordet är ett livsstilsmärke!

 • Audi "Vorsprung durch Technik"

  Jag tror inte i denna slogan eftersom det är så allmän och lika bra för en rakapparat, en köksmaskin eller symaskin, för den delen.Den passar alla bilmärken på den här lilla. En reklamflaska!

 • BMW: "Rena körglädje"

  Det här är en kort och bra slogan att alla som har kört BMW kan komma överens. Men kanske inte mycket original. Jag har haft tre BMWs själv, så jag vet det. BMW är ett starkt placerat bilmärke. Den har ett högt symbolvärde och märket är associerat med status och estetik. Det vet BMW bra. Därför är det härligt att säga "rent körglädje", vilket indikerar att de gör praktiska och funktionella bilar. Lite överväldigande.

 • Chevrolet: "Hitta nya vägar"

  Nej, nej och nej! Detta är 100 procent generiskt och helt bortkastat, tror jag!

 • Citroën: "Créative Technology"

  Ja, historien visar att slogan är sant. Bland annonsörerna och arkitekterna var det otroligt populära bilmärket tidigare. Frågan är om de ibland har varit lite för kreativa när det gäller elektronik.

 • Fiat 500L: "500 Goes Large"

  Fiat 500 har ett roligt exteriör och interiör och påminner mig om en Braun rakapparat som jag hade för några decennier sedan. Jag tror att det är en bil som alla tycker i grunden är charmig. "500 Goes Large" är ett enkelt sätt att kommunicera att de har en version som har ätit anabola steroider, men har lyckats behålla charmen. Enkelt och enkelt slogan.

 • Ford: "Gå vidare"

  De borde ha skrivit "Titta inte på mig, jag kör Ford". Visserligen bra och praktiska bilar, men mest framtänkande, är de inte? Kanske borde de ha sagt, "Vi har gjort Mustang!".

 • Honda: "Power of Dreams"

  Varför inte använda "With Honda at Heart" som tidigare importör, nu återförsäljare, Hanne Skotvedt tidigare? Bra bilar med bra färdigheter, jag har alltid hört. Men bilarna lever inte helt upp till slogan ändå?

 • Hyundai: "Nytt tänkande - nya möjligheter"

  Tja, jag vet inte om den här slogan hjälper Hyundai. Bilarna är förmodligen lika bra som konkurrenterna. Fortfarande tror jag att de fortfarande är kända som billiga bilar.

 • Jaguar: "Vackra, snabba bilar"

  Kort, rak, kortfattad och exakt. Jaguar är ett bilmärke som människor beundrar. Bilen är lika mycket en social konstruktion som en teknisk konstruktion. Deras bilar är eleganta och fulla av tekniska funktioner. Tidigare lånade jag en E-Type och trodde på mig, jag kände mig som en riddare i lysande rustning. Jag gillar sloganet!

 • Jeep: "Allt annat är kopia"

  Detta slogan är sant nog, men det övertygar mig inte. De borde ha sagt, "Tack vare Jeep, vann vi andra världskriget!". Eller "Mountain Climber!". Det har varit länge sedan kriget. Idag tänker jag mer på de japanska "kopiorna" och kör därför Land Cruiser.

 • Land Rover: "Utöver"

  Tja, jag tror, ​​för lite. Det är som ett uttalande som passar allt. De bör också vara överens med någon som bilen passar bäst för förare som ofta kör på otillförlitliga vägar. Men de som äger Land Rover kör för det mesta rakt på asfalt.Dessa bilar blir allt mer som flygplan.

 • Mazda: "Zoom-Zoom"

  Höh-høh! Nästa sak låter som om de marknadsför rakhyvel.

 • Mercedes-Benz: "Das beste oder nichts"

  Mercedes behöver inte slogans. Etiketten talar tydligt för sig själv. Det är tysk kvalitet i hela utan att vara tråkig.

 • Mini: "Som en vän"

  Varken mer eller mindre, som. Ett personligt och ärligt motto. Men jag tror att de också bör säga, "Titta på mig, här är jag!". De borde ha köpt "Think small", vilket var en klassisk slogan Volkswagen som används för Bobla i sin tid.

 • Mitsubishi: "Garanterad kvalitet!"

  Jag tror på sloganet Mitsubishi. Bilarna är bara kända för sin kvalitet. Men inte heller mer. Detta är ett utmärkt bilmärke för människor som inte är så angelägna om någonting annat som de går, går och går.

 • Nissan: "Innovations That Excites"

  Ingen tycker om att jaga Nissan med en sådan slogan, tror jag. Detta blir för generiskt.

 • Opel: "Wir leben autos"

  Nej, den här slogan tycker att jag arbetar illa. Bilköpare kräver enskilda, men det är inte Opel. Samma vad de säger, även om bilarna är tillräckligt bra i massor. De är för långt bakom de andra tyska bilmärken. Åtminstone här till landet.

 • Peugeot: "Motion & Emotion"

  Typisk fransk bil och typisk fransk slogan. Bilarna har utmärkta körförmågor. Jag har upplevt mig själv på min semester i Frankrike med Peugeot biluthyrning.

 • Renault: "Kör ändringen"

  Uff, jag tycker att det inte fungerar alls. Det kommer att vara tröstande.

 • Skoda: "Simply Clever"

  Detta är en bra slogan! Skoda är "The Comeback Kid" som tog Europa på sängen. Lika bra bilar som Audi och VW, men billigare.

 • Subaru: "Ostoppbar"

  En kort och rak slogan. Inget uppblåst här, nej. Varför inte? Jag gillar det! Ett hedervärt undantag till de pompösa sloganerna som bilmärkena har på sig.

 • Suzuki: "Skapat för norska relationer"

  Jag tycker mer om Subaru än på Suzuki när jag läste denna slogan. De borde ha klämt in med något mer fräscha. Till exempel: "Om du köper ett annat varumärke är du förmodligen en idiot." Hehe!

 • Tesla: "Nollutsläpp. Noll kompromisser."

  Jag gillar slagordet. Det är svårt och överlägset. Bilen (Modell S) ser också ut som resultatet när ett Jaguar-par med en Porsche. Det är helt enkelt rå. Tänk på att det här är en bil som tävlingen måste ta hand om.

 • Toyota: "Alltid ett bättre sätt"

  Toyota är känd som kvalitetsbil framför alla. Därför tror jag att deras slogan är något banalt. De borde ha sagt något om "Wonder Machine". I årtionden har de av oss som studerar bilprov visat att Toyota alltid är bland de bilmärken som gör det högsta i kvalitet. Så varför inte bara säga: "Som kvalitetsmedvetna som ägare"?

 • Volkswagen: "Das Auto"

  Detta är en bra slogan. Det här är Tysklands Toyota.Bilen! Helt överlägsen och inte så populär. VW kunde snart ha sagt en bil du kan lita på. Jag tror att alla skulle ha nickat till det.

 • Volvo: "Volvo for life"

  En bra slogan som spelar på Volvo är känd för sin för-säkerhet.

ADVERT

Mest populära