All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tricks tusen tag

Det är kul att byta i inredningen. Extra kul är det när man kan förnya och dekorera utan att det kostar så mycket

Vi frågade tre stylister för att visa bra tips att göra det själv projekt och idéer för enkel renovering och förnyelse, som alla kan reda ut.

Det är roligt när hemmet är fyllt med saker du själv har gjort. Kom in i det!

Spray målat!

Du kan spruta en hylla och få ett resultat som väldigt få andra har.

På bilden nedan finns en hylla, som ursprungligen var svart, spraybelagd. Det är skyddet Vittsjö, som kostar 595 kronor på Ikea. Stylist Nina Børnich har använt matt mattfärg i guld.

Prislapp: 750 kronor.

Klä marmor matbordet

SPAYLAKER A HYLLE: Det är enkelt och prisvärt. Den gula vasen är från Broste, den gröna marmorn är från nordstjärnan. eu, och lampan är från artilleriet. se. FOTO: Jorunn Tharaldsen Foto: Jorunn Tharaldsen

STYLIST TIP: Nina Borniche, Ylva Mazetti och juni Hjartholm konst kan skapa unika interiör för ett billigt pris.

Att äga ett fullt matbord med marmorolja är fantastiskt. Billigt också. Det är fördelaktigt att vara två när du behöver hålla fast vid folien. Då kan man placera folien på plats och den andra släpper ut den och undviker bubblor. Folie med olika ytor finns hos Panduro Hobby.

Prislapp: 250 kronor för folie på hela bordet.

Personlig tapeter

På väggen bakom soffan har Nina klippt en tapeter från Camille-serien, som säljs bland bland annat Storeys. Välj en tapet med lite stort mönster och klipp ut. Använd tapeter för att fästa tapetet på väggen.

Prislapp: 1000 kronor.

Hylla med designutskrifter

Hylla under är lättare än lättast att skapa. Stylist Ylva Mazetti har bara limt 18 mm tjocka bitar av trä, men för bättre hållbarhet kan du skruva ihop dem. För att hänga upp det har hon använt en tjock tråd från JolinTsai på etsy. com. Vasen är från Hay.

MARMOR: Denna tabell är täckt med marmorolja. Fjäderhatten på väggen köps på zanz. nr. Ananaslampan är från Zara Home. Ljuskronan är ärvt Stolarna kommer från Vitra och Kartell, medan mattan är från Ikea. Foto: Jorunn Tharaldsen

BILD: Skapa en unik tapeterbild. Mattan är från Hem och Stuga och är tibetansk ull. Groparna är från Home & Cottage och Christinalundsteen. com. Soffan köps på zanz. nr. Foto: Jorunn Tharaldsen

Prislapp: Ca. 200 kronor.

Textilhuvudet

En huvudtavla, som den i bilden nedan, är lätt att göra. Här Ylva skurits till ett tunt ark av faner (tjocklek 6 mm), beordrade skum från Foam Centre of Oslo (fem cm tjock, medel tenacitet) och därefter skär den i samma storlek som plattan. Sedan klädde hon allt med en filt från rymdhuset.Mattan är fäst med en häftpistol. Fliken vilar på en remsa som är fäst vid väggen, och dubbelsidig tejp används för att hålla den framför väggen.

Prislapp: 1000 kronor för tallrik, 600 kronor för filt och 400 kronor för material.

Prisvärd träram

juni Hjartholm har gjort innehavare av däck / kebony från Bauhaus. Hon ville ha en i järn, men det kostade 12 000 kronor. Brädorna är inkopplade i varandra. I mitten har hon fäst ett svart lastband för att hålla stativet ihop. Sätt stativet ungefär tio centimeter bort från väggen innan du lägger träet.

Prislapp: 200 kronor.

En hängande växthållare

VI HILL: En enkel hyllhylla gör det enkelt för dig själv. Billigt också. Foto: Jorunn Tharaldsen

HODEGAVL: En headboard med textil levererar ett helt rum. Foto: Jorunn Tharaldsen

Skapa en frodig plantmur genom att sya hängande blomkrukor. Här är en filt från Fabric & Style. Den skärs och viks i två. På varje sida är det sytt på band av svart filt, dubbelvikmad.

Prislapp: 150 kronor.

OBS: En träram kan snabbt kosta mycket. Men inte om du gör det själv. Foto: Jorunn Tharaldsen

GRÖN: Den här säsongen ses den gröna tillväxten överallt. Gör bra väskor till plantorna. Foto: Jorunn Tharaldsen

ADVERT

Mest populära