All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tribute till en färgstark designer

För att fira detta, vände färgtillverkaren Flügger deras gå samman med Verpan den danska Verner Panton tillverkaren. Sistnämnden laddade just ett antal designerklassiker i år, och resultatet av samarbetet är tre nya väggfärger som glider in i Panton-världen.

Tanken bakom

Färgerna utvecklas bland annat av Flüggers egen färgarkitekt Anne Christensen.

- Tillsammans med Verpan har vi skapat tre distinkt väggfärger, som alla kan koppla samman ett rum tillsammans. Utmaningen var att bygga på Verner Pantons färgunivers och skapa ett komplementärt ramverk kring omstartade konstruktioner, säger hon.

En av Danmarks stora designers och ett ledande exempel på senare tid, var särskilt oroad över färger och hur de påverkade både design och livet i allmänhet. Hans egen signaturfärg blå visade sig i hans arbete. De tre nya och noggrant utvalda färgerna utgör alla de vackra bakgrunderna för blått, som också lämnas i de nystartade mönster.

Färgnamnen är kopplade till Pantons liv: RICH ORANGE - en stark referens till hans storhet på 60-talet. METROPOLITAN - återspeglar tanken att hans design passar på många ställen och fortfarande är ett modernt tillskott till interiören. GLOBE - en hyllning till lampan som är en av konstruktörens ikoner.

Färger i alla

De tre färgerna inte uteslutande avsedd för användning i kombination med redesign, men paletten är anpassad för stora ytor, som en bakgrund för framtida trender inom inredning och design.

- Vi lägger en hel del i utvecklingen av färger för ditt hem och använda trender som ett verktyg och en del av processen att komma fram till de absolut rätt färger till våra kunder. Man bör kunna leva länge med sina färgval, och de kommer att ge utrymme extra värme och skönhet, säger Lone Bjørslev Kisbye, PR Manager på Flügger.

SENSUELT: Du kan korrekt känna färgerna här.

Kan ses

Verpan återfår några av Pantons mest kända klassiker; soffan Clover Leaf, Globe-lampa med mässingstopp och nya färger på System 123-stolen. Alla kan upplevas tillsammans med de nya väggfärgerna i sitt showroom i Horsens, Danmark.

SHOWROOM: Färger och design i en trevlig förening, som alla kan ses på Verpan i Horsens.

ADVERT

Mest populära