All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trendigt med effloresence

Meter på med meter tapeterrullar i butikshyllorna. Vissa mönster är väntelistor, andra finns kvar i hyllor och damm. Vi bad tillverkarna att muren och frågade om vad som säljs, vilka mönster sticker ut och vilka färger vill folk ha? Svaren var lika fantastiska som tapetmönstret. Slutsats: Allt är lag och ingenting är föråldrat på väggen!

STOREYS

Om Mönster:

- Imitationråvaror är populära. I synnerhet finns det många mönster i sten och betong. Olika blomstermotiv och prydnadsföremål med lätta undertoner är också bland de bästa säljarena.

Om färger:

- Mycket få som vill ha bakgrundsbilder med färger. De bästa säljarna är i kräm, beige, vit eller ljusgrå. Men vi ser att färgen efterfrågan utvecklas och vi säljer vit eller brun / beige-tonad tapet med röd, blå, lila och rosa.

INTAG - Intervjuer J. Sveen

Om Mönster:

- Vi säljer fortfarande mycket tapeter med fåglar och blommor.

Om färger:

- Kunderna älskar blåa och svagt gröna färger i olika nyanser. Människor har också börjat be om gult, men då är det lite mer surt gult. Rosa röstas årets färg.

INSPIRATION INRE

Om mönster:

- tapet med en något grov utseende, som betong och sten, vi säljer en hel del.

Om färger:

- Efterfrågan är utmärkt för svart tapeter.

FLÜGGER

Om Mönster:

-Vi säljer till exempel mycket abstrakta mönster och naturliga mönster. trämönster.

Om färger:

- Den mest ljusa tapeten är mönstrad. Om någon frågar efter specifika färger är det vanligtvis lila, röda, bruna och ljusa sandfärger.

grönt äpple

Om mönster:

- Ingen särskild mönster framstår som storsäljare, men vi säljer ganska jämnt av de olika bakgrundsbilder.

Om färger:

- Kunderna är konservativa i färgschemat och det finns många beigefärger.

ASTEX

Om Mönster:

- Bakgrundsbilder med fåglar och romantiska blommor / grenar säljs bra. Nytt från våren som varit bra är 3D-mönster. Grafiska mönster som skriv- och stadsmotiv och klassiska ornament gör mycket av det.

Om färger:

- På större prydnads mönstring är fortfarande ton-i-ton i ljusa vita, beige eller grå färger som säljer mest. Svart och koksgrå är eftertraktade av fler grafiska mönster och de nya 3D-mönstren, medan fågelmönster och blommor är färgglada.

BORGE

Om Mönster:

- Blommor och ornament är populära.

Om färger:

- Stor efterfrågan på spruta / lila.

TAPET HOUSE

Om mönster och färg:

Säljaren fortfarande en hel del medel väggar och inget mönster eller färger sticker ut.

Tapettrender sammanfattad av Bjørg Owren, VD för IFI:

Det finns fler som väljer tapeter nu för 5 år sedan.Vi har gått från att vara en "antingen-eller folk" till ja, tack både (både färg och tapeter). Vi skulle vilja ha en tapeter i vardagsrummet, köket, barnrummet och sovrummet. Bakgrunden är inte bara för en vägg längre, men för hela rummet.

Att det händer mycket spännande i tapetmarknaden ser vi tydligt i hotellet, butiker och olika nattklubbar. Bakgrundsbilder används för att skapa en speciell miljö. Ungdomarna kommer ikapp med detta och kommer att försöka hemma.

Vi ser också att tapeter säljs på fler ställen. "Widget" butiker som fokuserar på en stil, har plockat ut några samlingar och erbjuder kunderna dessa tillsammans med service, filtar, kuddar, etc.

mönster varierar , och det är lite som passar alla smaker. Grov och lantligt och romantiskt, natur och "Scandinavian ljus" eller retro. Rutter, ränder, blommor, fåglar - det ska vara liv, struktur och förlusten av fyra väggar!

ADVERT

Mest populära