All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trendigt med dekorativa målningstekniker

När vi nu dekorera mer med färger, handlar det inte bara om att använda bryggmaskinen i större utsträckning. Vi kan också måla kreativt och utanför lådan. Här kommer en mängd nya och nya gamla målningstekniker att använda, intäkterna från trendforutsigelsene av Akzo Nobel Color Futures 2015 Nordsjö presenterade nyligen.

Marbling, rupture kanter, färg-blockering och färgning är tekniker som ligger mitt i trendfokus.

Ton-i-Ton

Mjuka övergångar och grader ger en fin effekt i rummet.

Kombinationen av olika färger är nyckeln här.

Använd olika mjuka pastellfärger, ton-i-ton färger, några nyanser - eller väldigt många olika färger med samma kulörthet och svärta i olika områden. Använd mörka och ljusa nyanser för att ge en illusion av tredimensionellt djup. Graduering och laserisering med genomskinliga färger ökar känslan av djup i rummet. Använd fler färger, såväl som genomskinliga behandlingar för att skapa lager-till-lager effekter.

Med dekorativa tekniker kan vi titta närmare och markera tidigare dolda delar av rummet. En mezzanine, en korridor, en trappa eller ett hörn i vardagsrummet. Allt kan få ett nytt och livligare liv med kreativ användning av färger och färger.

Metallic trend

Trenden är fortfarande mot att ha färre, men användbar, vackra eller personliga saker i det inre, och att lyfta fram de föremål som omger oss och som betyder något för oss. Metallfärger växer i popularitet, och med en del skinnfärg kan gamla föremål återuppliva. Återanvändning är en lika stark trend 2015 som den har varit i år.

ADVERT

Mest populära