All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trendiga tapeter genom tiderna

Historien om den danska tejpade producenten Fiona Wall går tillbaka till 1897. I 118 år har företaget gjort kvalitetsförlust, och arkiv är omfattande . Formgivarna Dorte Dee April Agargaard och Caroline Warlev har inspirerats av några av godsaker från tidigare behandlade dem med nya färger och presenterar en tapetkollektion som sticker ut som raffinerade och modern idag.

- Resultatet är en samling med fina mönster och noveller, i ljusa, välkomnande nyanser, säger Lone Kisbye Bjørslev, PR Manager på Flügger Group där Fiona ingår.

Art Deco och träpanel

Fiona Home Non Woven innehåller mönster från olika stilhistoriska perioder.

Samlingen Fiona Home Non Woven, innehåller mönster från olika stilhistoriska perioder. Den har stiliserade växter förankra à la art deco, blommor och träpaneler från 70-talet, fragment från den franska renässansen, ränder och kontrasterande från 80-talet och råa tegelväggar från 90-talet.

- Detta är trender som har påverkat olika design poker, som har överlevt, vuxit sig starkare, och som i dag verkar vara klassiskt, säger Bjørslev Kisbye.

Färgskalan är dämpad, och de mycket olika mönster som intrikata medaljonger, grafisk harlekinruter, fuzzy blad, nostalgiker blommor, iögonfallande leopard fläckar och klassiska remsor är sammanbundna i en elegant färgskala bestående av känsliga pastell och grafiska nyanser av grått.

Mönster som varar

Bakgrunden passar alla typer av rum.

tapeter tillverkas i en modern fabrik, med moderna fibermaterial, och inrättas av limmet appliceras på väggen. Varje rulle innehåller hela 11, 05 meter tapeter.

- Tiderna ändras, men det finns uttryck, former och element som aldrig blekna. Här samlas i en samling som passar alla rum, från den stora salen till den lilla gästtoalett och mysig lounge med öppen spis, säger Lone Kisbye Bjørslev.

ADVERT

Mest populära