All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trendig inredning från 1814

- Jag skulle vilja rekommendera interiörentusiaster en resa till Eidsvolls byggnad! Efter den ursprungliga interiören har åter i samband med djupa sorg, är det slående många delar av traditionell byggnad som är också att se i de färskaste golv, tapet- och textilsamlingar, sade Bjorg Owren, creative director på IFI. nr.

Med anledning av konstitutionen 200 årsjubilieum förra året, fick Statsbygg uppgift Kulturdepartementet för att Eidsvollbygningen sätt du tror att det ursprungligen såg ut 1814. Det var en omfattande och utmanande arbete som tog flera år, men byggde står idag med en magnifik och realistisk inredning för sin tid.

- Jag var faktiskt lite förvånad när jag upptäckte att många av färgerna vår trend panel hade definierade färgpaletter för 2015-2016 fanns bilder nyrenoverade Eidsvollbygningen. Formen och stilen är naturligtvis helt annorlunda, men färgerna finns där, säger Owren.

Interiörtrender anno 1814

Mönstret på golvet var ganska normalt 1814, och är nu på väg till full fart nu.

År 1814 var man inte rädd för antingen färg eller mönster, vilket också är på väg i dagens interiörtrender.

- Den kraftfulla färganvändningen och de glesa kombinationerna som finns i Eidsvoll-byggnaden är tydliga element som är lätta att känna igen i de trender som kommer. Även idag är vi lite rädd för mönster, och ofta begränsar oss till ett mönster i kombination med färg, kan vi lära oss en hel del från våra föregångare, säger Owren, som tror på ett mer lekfullt mönster användning i framtiden.

Hon ritar de mönstrade golven som en bra inspirationskälla.

- I Eidsvollsbyggnaden finns flera våningar där du tydligt kan rita paralleller med nyare golvtyper. Det handlar inte om att kopiera de gamla våningarna, men det finns mycket inspiration för användningen av mönster och olika färgkombinationer, säger hon.

Välkommen till Look

Ingen hade varit förvånad över att se en sådan tapet bland de färskaste nyheterna.

Eidsvoll-byggnaden är naturligtvis mer än välkommen till interiörer intresserade av att söka efter nya (eller gamla?) Inspiration.

- Det är spännande att tro att Eidsvolls byggnadens färgpalett från 1814 är den nya interiörtendensen. Vi har hört mycket positiva reaktioner från besökare när de går in i Eidsvolls byggnad, så det är klart att dessa färger ger ett intryck på människor. Och människor går med renoveringsplaner, de är välkomna till oss på trendiga inspirasjonstur, säger regissören i Eidsvoll 1814, Erik Jondell.

Vill du läsa mer om renoveringen av Eidsvollsbygningen, se här.

ADVERT

Mest populära