All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trendiga golv med färgad olja

är sommaren en bra tid att renovera golvet. Det är nu att vi har möjlighet att stapla möblerna ute i trädgården och sätta fönster och dörrar vid vida luckor medan vi svänger borst och rulla. Om du letar efter något lite mer otraditionellt än vanlig färg eller olja, kan färgad olja vara ett brazenalternativ.

Eftersom du inte behöver tillgripa tropiska skogar eller gå till köp av ett helt nytt golv för att få ett samtida intryck. Ditt gamla trägolv kan genomgå extrem omvandling med hjälp av lämpliga underhållsprodukter. Vad sägs om exotisk kanel eller lunch kastanj? Eller kanske nordiskt vitt eller raffinerat grått mer lämpligt för dig? Vilken typ av trägolv du har tidigare spelar ingen roll - om det är ett gult tall, en sliten parkett eller ett helt nytt trägolv, ger rätt färg det ett nytt liv.

Bevara golv själ

Många slipar golv jämnt tills de behålla, men om golvet har bara normal användning slitage, är det inte alltid nödvändigt.

- Den vackraste är inte perfekt golvet, men golvet som har själ, charm och identitet, säger Helge Berthelsen på Scanox och uppmana att låta gamla småhakk vittne att golvet har en historia.

Å andra sidan, om golvet har målats tidigare måste all färg torkas bort för att säkerställa att den nya färgbehandlingen drar jämnt. Var därför försiktig så att du inte använder grovt slippapper eftersom det kommer att ge golvet ett ordentligt utseende.

Enkel olja

Den vanligaste sättet att färga golvet är att använda en pensel. Detta ger golvet ett fint utseende, men inget skydd, och golven måste vara färdiga med lack. Med den nya Tre-stjärniga Gulvolje får du både färg och skydd i en operation.

- Olja är lätt, och så länge du följer anvisningarna är det helt enkelt omöjligt att göra misstag, berättar Berthelsen.

Ett oljat golv ger ett bra ljud. Golvet ser både ut och känns varmt och träets naturliga variationer är markerade på ett helt annat sätt än färg.

Den nya gula volymen kan brytas i 19 olika färgtoner, så sannolikheten är utmärkt för att hitta en färg som du gillar i färgdiagrammet.

Hur man gör

1. Rengör golvet med golvrenaren för att ta bort all smuts och tvålrester.

2. Om golvet tidigare är målat eller är mer hakigt än vad du vill, måste ytan slipas.

3. Häll oljan i en vals / burk och lägg maskeringsbandet längs listorna. Listorna kan tas bort om det är enklare.

4. Applicera oljefältet 4-5 tabeller åt gången. Fördela oljan i hela bordets längd. Vid väggarna borde du använda pensel, medan utsidan på golvet kan vara mer lämplig med rull på förlängningsaxlar.

5. Låt oljan ligga tomt och våt i 5-10 minuter.

6. Använd en gummigruva och dra oljan längs hela bordets längd. Överflödig olja kan överföras till nästa fält.

7. Torka ytan med en luddfri trasa tills golvet är helt torrt.

8. Efter 12 timmar ska golvet poleras med en liten mängd olja.

ADVERT

Mest populära