All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Aktuella trender - färger, tyger och tapeter

Färger av hösten och vintern

Brown - i hela skalan från mörk choklad till latte . Även om det stora intresset för de ljusaste latte färgerna minskar något. Brun och trä hör naturligt till norska interiörer. Det nya är att det inte bara är på hyllor, bord och golv. Mörkbruna avföring har nyligen gjorts av djupa bruna väggar och gardiner. Stora bruna ytor vi kommer nog att se mer av. Brun används ofta med ljusa färger, helst vit. Intrycket ska vara rent och känsligt, och det kommer att vara vit med kontrast. De flesta färger är dämpade och tråkiga.

Petroleum Blue - kommer som ett substitut för den kraftiga turkos vi älskar så mycket under den ljusa perioden. Det kombineras ofta med brunt.

Grön - de klassiska gröna tonerna, inte den ljusgulgröna. Vi ser dämpade toner i många valörer.

Rost och orange - från helt klart till de dämpade, nästan mörka tonerna. Dessa är färger som är bra att kombinera med brunt. Precis som vi gjorde på 70-talet och när vi tittar på de populära reträttmönstren.

Röd - i den dämpade, helst burgundy-färgade skalan.

Lila - och aubergine kommer mer på insidan. Här talar vi också om fuktade toner. Tänk på att lila är lätt att kombinera med de flesta toner och skapar ofta en överraskande och fin effekt. Med andra ord vill vi se mycket på hösten och vintern

Earth Colors .

Svartvitt Vi ser fortfarande mycket ut! Och bli inte förvånad om du hittar både tapeter och gardiner, klädsel och sängkläder i svart!

Gardinvävnader

Det stora mönstret ses fortfarande, men också klassiskt payslei-mönster i mjuka egenskaper.

Blommor och löv är mycket relevanta, här hittar vi allt från romantiskt rosmönster till helt stiliserade stora bladformar. Ornament åter i vackra vävda brokader barock mönster Flockprint på silkeslen konstfibrer och trykkete tyger.

Broderi kommer i både traditionella mönster och lite retroinspirerad. Ränder i spännande och ofta oregelbundna kombinationer, särskilt i transparenta gardiner, ser vi detta.

Top lin, tunn lätt och tyngre med synbar struktur, och andra naturliga material som silke, ull och mohair. Men också mycket konstgjord fiber i spännande kvaliteter.

Linne

Den möbler är fortfarande de flesta av färgad eller mer diskret mönster. Färger i hela skalan ingår de djupa jordfärgerna. Men också klart, rena färger, men mindre av den skarpa. Vi ser en hel del mjuka tyger, såsom bomullsfelg, flair blandat med syntet. Ofta med mönster som enkla linjer, där något ger föreningar till strängen av sladden.Ull i olika blandningar är alltid en stor del av marknaden.

"Mycket bra kvaliteter och läckra naturliga ämnen, känsliga, rena och opretentiösa," nu är det roligt! " rapporterad av Green Apple, ett företag med lång erfarenhet av marknaden för de klassiska produkter av god kvalitet.

Linne

På hösten och vintern kommer mycket att se i svartvitt. Det är både känsligt och djärvt, och vi ser ofta klassiska mönster som ornament och payslei-mönster. Svart som enfärg och med andra färginsatser hittar vi också.

Broderi - både på örngott och duvet täcker ett extra tips på blad och blommönster.

I annat fall rapporteras jordfärger här som i andra textilier, förutom blå eftersom det inte har varit så mycket på ett tag. Djupblå. En färg som kan kombineras med både burgunder och mjukt lila. Lekfull mjuka plaid, sängkläder, dekorativa kuddar och textilier till badrummet, i färger som matchar sängkläderna kommer också från den stora norska tillverkaren Nordisk Fjer.

Bakgrund

Sällan har vi sett så mycket tapeter med kraftfulla färger och djärva mönster. Bakgrundsbilder som många vill använda på en fondsvägg. Men det finns också ett bra urval av tapeter som passar hela rummet. Här är mycket metalliskt, guld och silver i klassiskt och modernt mönster, retromönster i färger från tid och nya varianter. Överraskande finns det djupa, ganska mörka färger.

Damastape är tillämpliga. Kanske "Flock på folie" - där damaskmönstret känns som att plocka kan vara något? Höstsamlingar har många barockmönster, men också natur- och bladmotiv som finns i textilier. Det finns många spännande strukturer att titta på många av de nya tejpen.

Mattor

Vår största importör av mattor, Gulvex, rapporterar mattor över hela skalan av brun. Tydliga kontraster som brunt och vitt, eller vit i kombination med svart eller rött. Vi hittar petroleumblå, plommon, klassiska gröna toner, apelsin och rost.

Klassiska ornament är nya mönster. Andra har ett rikligt utbud av mattor med grafiska, snäva mönster, både i prisvärda och dyrare prisklasser. Svenska Kasthall kommer med buketter, några inspirerade av 50-talets och 60-talets textilier. Här används linne, ull och kraftgarn för att ge lite glitter och glamour. Andra är inspirerade av klassiska tweed-ämnen. Mattor med lång tandtråd är populära, de är knutna i linne eller en blandning av linne och ull. Läder och läder används på nya sätt i mattor.

ADVERT

Mest populära