All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Trend i badrummet

Badrummet har blivit ett mycket viktigt rum över tiden. Många människor spenderar både tid och pengar som dyker upp och kraven på standarden har skott i vädret. Men när det gäller trender i badrummet har vi norrmän varit ganska traditionella i både färg och materialanvändning. Det är mestadels i plattor, och i vitgrå eller beige. Det finns dock några trender som rör sig på marknaden, och kanske är vi norrmän ur vårt traditionella skal?

Tuffa material: Betong är ett tufft material som flera människor börjar ta ögonen på. Denna sjunka är från Moab Design

Dagens trender

Norska kärleksplattor. Det är bara det. Emellertid varierar trenden i kakel fortfarande.

- Just nu vill folk ha så stora plattor som möjligt, säger interiörarkitekt Åse Imset från aaseimset. nr.

Hon har många års erfarenhet av att rita både badrumslösningar och kompletta lösningar för bostäder.

Läs också:

Linoleum kit

Vill du ha ett friskt, moget, färgstarkt och miljövänligt golv utan att helt rensa spargrisen? Använd linoleum, den är tillbaka i sin helhet.

- De flesta kommer att ha olika ytor, och med en del inredning i form av mosaik och stenar.

- Medan vissa väljer högtalare, lösningar som belysning mellan klipporna. De flesta människor följer fortfarande en ganska klassisk stil, medan vissa vågar i ett industriellt uttryck med tuffa material som betong och sand.

Om du jämför med resten av världen kan norrmännen tyckas vara lite tråkiga i valet av badrumsmöbler.

- Turkos är den mest använda färgen i resten av världen, påpekar Imset. Det är en för kall färg för oss norrmän. En studie visade att en turkosfärg innebar att människor spenderade mindre tid i badrummet och sätter upp värmen avsevärt. Vi föredrar det varma färgområdet här i norr.

Varma utomlands: Turkos är den mest använda färgen i bad i resten av Europa. I Norge blir färgen för kall, och vi går oftare för varmare färger. Foto: Tillverkaren

Läs också:

Håll katten borta från bordet och windowshade

Som kattägare har du definitivt irriterat dig med pottmärken på oönskade ställen. Här är 8 tips om hur man löser problemet - utan att skada katten ...

Modder Norwegians

Men det verkar fortfarande som att vissa krav och attityder förändras och utvecklas. Vi är nog inte så blygsamma längre, åtminstone inte när det gäller storleken på badrummet.

Trendig badkar: Badkar är en stor trend och finns på önskelistan för många. Design på fristående badkar utvecklas ständigt och det finns många tuffa varianter på marknaden. Foto: Tillverkaren

En tydlig trend på marknaden nu är att vi vill ha större och större badrum, fortsätter Imset.

- Badrummet ska vara så stort som möjligt och innehålla allt.Människor hittar utrymme vart de kan, och om möjligt kan de kasta bilen ut ur garaget. Badkaret är högt på önskelistan, tillsammans med bastu, barnstol, indirekt belysning och LED-belysning, för att nämna några. Kanske ett rum för ett gym med en bandvägg och kanske plats för cykeln, Imseth skämt. Och det är här de stora plattorna kommer in, avslutar hon. - De ger en större effekt.

Läs också:

7 rörda saker på badrummet

Sju rörda saker som ger badrummet ett steg.

#br

stil duschsystem: Den nya dusch, Raindance Select, Hansgrohe ett duschsystem som kombinerar huvuddusch, handdusch och termostat i ett. Foto: Hansgrohe

Tough nyheter

Det håller poppar upp spännande nyheter för badrum och Hansgrohe är en stor aktör i Norge med flera prisbelönta produkter. Teknologi kombinerad med funktion och design är viktiga nyckelord för deras badrumsfaciliteter. Deras senaste design, är ett samarbete med designers från Phoenix Design Studio, där de har utvecklat Raindance Select Shower 360. Det finns en ny duschsystem som kombinerar huvuddusch, handdusch och termostat i ett.

- Vi har utvecklat en intelligent lösning som kombinerar sensorteknik med våra exklusivt utformade väggmonterade väggbeslag, säger Axor Production Manager Stefanie Pfaff.

Energieffektiv: PuraVide och Focuss nya modeller gör det möjligt att använda vatten och enrgi mer effektivt. Foto: Hansgrohe

energieffektiva

Miljö och energi parning är viktiga inslag i dagens samhälle, och för badrum producenterna är också denna hög prioritet. Flera aktörer fokuserar på energibesparande produkter, och fler konsumenter är miljömedvetna. I detta avseende har Hansgrohe utvidgat sitt sortiment av produkter inom de framgångsrika PuraVida- och Focus-linjerna med nya modeller. Med elektroniska PuraVida och Focus armaturer blir det möjligt att använda både vatten och energi mer effektivt genom att kombinera två teknologier - infraröd och EcoSmart. Den integrerade sensortekniken med tändningsfunktionen kan vara fördelaktig om du ofta använder armaturen.

En annan nyhet är Axors elektroniska väggmonterade väggbeslag. Dessa visar hur exklusiv design förknippas med funktion och teknik

- Vi har utvecklat en intelligent lösning som kombinerar sensorteknik med våra exklusivt designade tvättställsblandare för väggmontering, säger Axor produksjef Stefanie Pfaff.

Fördelen med elektroniska armaturer är att deras beröringsfria drift gör dem väldigt hygieniska. Som med alla Axor bassäng blandare är den nya elektroniska armaturen också utrustade med EcoSmart teknik, som begränsar vattenflödet till 5 liter per minut - utan att påverka funktionaliteten. Sensorns funktion i salva sparar ännu mer vatten och energi.

ADVERT

Mest populära