All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trender kommer och går - linjer bestående

Chess-inbyggda golv har varit populära sedan 18th century. Ursprungligen var svarta och vita färger gråa och antingen lagde mönstret i motsats till keramiska plattor eller med sten, eller målades det på ett trägolv.

Med då funktionalistiska arkitekturen av 1920-talet kom tog den rutiga golvet kök och nya material som vinyl kakel och linoleum kakel gjorde det enkelt att lägga till mönster.

Path Coatings och kakel

Även dagens rutiga golv på modet, men färgkombinationer och golvmaterial att välja mellan, många fler. Ändå målar många schackbrädor eller diagonala rader över sina trägolv, och flera badrum är inredda med svartvita markerade kakelgolv. Ett trendigt kvadratmönstrat golv kan rullas, off-line vinyl och i plana paket med vinyl eller linoleumplattor.

Tarketts samling Tarkett Extra består bland annat av det glatta vinylgolvet Remy. Förutom de klassiska kombinationerna av svartvitt och gråvitt är golvet i färgkombinationerna beige-vita och rödvita.

- Tarkett samling av rutigt vinylgolv har fyra färgkombinationer som förenar klassisk design med en oöverträffad funktion, säger Kjerstin Lagerlöf, Nordic Kommunikationsjef i Tarkett.

Tarketts släta vinylbeläggning finns i fyra färgkombinationer.

Vinyl tolerera "allt"

Vinyl golv är hållbart, robust och lätt att hålla ren, vilket är en viktig förutsättning när varje dag för att arbeta i rum kök och entré. Ytan är lämplig för hantering av spill från diskbänken och slitage från köksstolar som drar in och ut vid matbordet. I rum som kök och entré är vinyl en säker vinnare.

Andra fördelar med golvet är att det är mjukt och behagligt att gå på, och det bidrar till en behaglig ljudnivå i hemmet, vilket är bekvämt i ditt barns rum.

Vinylbanans beläggningar kan klara både hårdlekar och spill från stora och små kockar.

ADVERT

Mest populära