All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trender höst och vinter 2011: Unpolished och skyddad natur

Som en reaktion på terror, krig, ekonomisk kris och miljökatastrofer, hösten och vintern trender på väg mot en mjuk och varm stil. Vi bygger rött om de vi älskar och söker ett balanserat liv. Både trenderna och färgerna uttrycker behovet av säkerhet och säkerhet. Skulle finanskrisen komma igen, kommer den inte att träffa konsumenterna lika mycket enligt den danska trendbyrån pej-gruppen. Det förflutna ligger bakom oss, nu söker vi nya vägar. Vi letar efter lyx och komfort utan att bli överdådiga. Ska vi ha något nytt, önskar vi att produkten har ett långt liv, men också något mer än det. Miljövänliga produkter visar att du har en känsla av ansvar. Saker vi omger oss med måste ha hållbarhet och betydelse.

Konsumenten utmanas stilfullt att vara mer kreativ och torr mer. Färgerna är tillbaka på väggarna, och tapeten går på alla fyra väggarna. Textilierna markerar med mer volym. Kontrast till minimalism är på väg, men i kontrollerade former. Stora mönster, oftast inspirerade av nordiska skogar, i kombination med mer klassiska möbler att det inte borde vara påkostade. Mattorna är tillbaka i norska hem, helst vägg-till-vägg och helst i ull. Färgade vinylgolv, laminat och trägolv säljs sida vid sida. Urvalet är stort. Nu handlar det mycket om de stora lägenheterna: vägg, golv och textilier.

Färgerna varierar från dämpade pasteller till bruna och neutrala toner. Men vi hittar också spännande exempel på petroleumblå, turkos och varmröda färger.

i gåva och interiör mässan i Lillestrøm följde fyra trender för 2011 presenteras av danska trendbyrån PEJ grupp:

Forest Life

Mer Lars Monsen än Trine Rein! Inspirerad av de nordiska skogarna och vilda djur är detta en rustik men fin stil. Fåglar, mikroorganismer, spindelbanor, organiska linjer och grafisk bearbetning är framträdande. Mönster och detaljer präglas av löv, förlängningar, skogens konsistens och djup. Med denna stil kan du använda en hel del tapeter, helst med naturligt tryck och skrymmande möbler och textilier. Landskapsinspirerad belysning gör den här stilen till verklighet. Keramik och mattor som betonar en något maskulint lounge stil - nästan ihåliga atmosfär - ger intryck av en opolerad rå natur som ger en miljö där många män kommer att trivas.

Modern Nature

Natur i ny omslag! Denna stil ger en modern tolkning av naturen. Här är naturens känsliga linjer i fokus, och uttrycket är relativt feminint. Former och strukturer som betonar dekorationen ser vi mycket av. Naturgeometri som kristaller och snöflingor uttrycks i mönster och detaljer. Det spelar ingen roll med den första.Här får du långvarig lyx med ett avslappet uttryck! Allt är mjukt och naturligt. Denna stil är främst lämplig för moderna hem. Lätta och mörka skogar är populära i möblerna. Lösa mattor och kuddar glida rakt in. Hängande och golvlampor är lämpliga för belysning. Denna stil gör att de flesta vill krypa i soffan.

Delight Decor

Kärlek är i luften! Här finns det mycket romantik, skönhet och sensualitet. Inspirationen härrör från blommor, vintage och sagor. Mönster och detaljer är markerade av fåglar, fjärilar, fantasyblommor och naiva broderier. Röd i olika nyanser är framträdande. Det här är ingen romantisk lantbruksstil, men stilen ger ett romantiskt hem. Både sovrum, badrum och tjejer kan njutas av denna miljö. Här är det dekorerat med kuddar, sängkläder, gardiner, handdukar och filtar. Bakgrundsbilder används också i stor utsträckning. Det är alla toppade med lampor, vaser, tallrikar och porslin. En söt ung tjejdröm, en bohemisk stil eller drömmen om Japan.

Nordic Cowboy

Nordiska folklore möten önskade västern! Här finner vi det bästa av det nordiska mekka och cowboylandet. Stilen är en blandning av salonginredning och modern folklore. Gyllene skogar, hakiga tyger, korsstygn, lapptäcke och olika stickmönster visar det traditionella med ett nytt utseende. Stämningen är rustik, lite lekfull och färgstark. Detta är en stil som inte på något sätt kommer för den stora massan men kommer fortfarande att hitta sin nisch i höstens trend och de som har en liten känsla för cowboyhatten.

ADVERT

Mest populära