All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Trend förändring i maklig takt

Nu står vi mitt i mode och inredning. Långsamt men säkert finns det en färgförändring; Inom interiören visas de mörka färgerna som grundläggande färger, och i modebranschen torkas säsongsvariationerna så mörka färger är korrekta under hela året. Om vi ​​talar vägg är det inte bara den mest våldsamma som går för mörka färger, vågan börjar nå "massan". White är inte längre det enda receptet på attraktiva försäljningsartiklar, och möbelindustrin säljer möbler mot mörka bakgrunder.

Nordisk mörk och japansk enkelhet

Svartpärlträ passar i den nordiska Noir-stilen.

När färgerna för vinter 2014/15 lanserades, bröt temat Nordic Noir mycket med vad vi tidigare sett. Den nordiska stilen, som vi brukade se i ljusa nyanser, har nu en mörkare och djupare riktning med olika nyanser av svart. Nu, snart två år efter, kan vi läsa det som ett tydligt meddelande om en rörelse från vit till svart.

Färgerna är nästan svarta och stilen är ren och nordisk. Temat är mörkt, men rengjorts för dystra detaljer. I stämningen och design mycket lånat från japanska atmosfären och kultur, väl i linje med rådande livsstilstrender och vår strävan efter fred och balans och drömmar om ett enklare liv.

igenkännbar och lugna färger

Bordeaux är på uppgång

grå och bruna toner är fortfarande de viktigaste neutrala färger med blå som allt mer relevant. Bordeaux är en färg på vägen upp. Pastellfärger fortsätter i svalare nyanser speciellt med glittereffekter eller mörkare toner som bordeaux. Andra nya färger är; stark apelsin, petroleum, nästan svartblå, fuchsia, antik brons och pumpa krydda. Huvudintrycket är en nedtonad palett med färger som sträcker sig från den ena ytterligheten till den andra i både ljus / mörker grad och kulørstyrke

Och för alla som älskar gul: den finns - ofta som små sakerna i kombination med grå eller blå-grön nyanser.

Samma färg på fyra väggar

Det är också en förändring i hur vi färgar ett rum. Nu kommer det in med färger på alla fyra väggarna, oavsett om det är tapeter eller målade. Det talar om "monokromt utrymme".

Golden metaller fortfarande kommersiellt gångbar

Det tog lite tid innan brons och koppar tog den norska marknaden, men nu snart betyder guld- metall som förekommer i present och inredningsbutiker som bärs målade ljusstakar och småmøbler tre. Trendsprognoserna har fortfarande stor tro på lysande och glittrande ytor.

-Golda metalliska detaljer passar alla stilar och är därför fortfarande kommersiellt intressant, säger pej-gruppen.

Marmor och ljust trä

De material signalerar också lugn, ljust trä och marmor är mycket unik perioden och beräknas ligga kvar under många säsonger.Ett annat material som lyser på trendskyen är plywood, det visas på ett alltmer utmärkande ritbord.

ADVERT

Mest populära