All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Perfekta färger för sovrum

Vissa färger ger energi och skapar hög humör. Andra verkar lugnande och avkopplande på oss. Om du har ett sovrum är detta en av de viktigaste sakerna att göra i beräkningen.

Vill du ha ett sovrum som känns sofistikerat och mysigt och har en intim atmosfär? Kolla sedan i den mörkare delen av färgskalan. Djupa färger, med hög svarthet och mycket svalhet, ger just detta. Om du vill sova bra samtidigt ska du välja färger som stimulerar avslappning. Två av de färger som står högst på den skalan är blå och grön.

Färgaccenter

Mörka huvudfärger i ett rum kan kombineras med ljusa accentfärger.

Kombinationen av dessa två teer leder dig till två av höstens trendiga trender: djupblå och mörk skogsgrön.

- Att gå till en mörk bas utesluter inte färger. Använd färger som accenter - röd, rosa, gul och orange kan krydda rummet och ge det ett tecken ", säger Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

Blåfärger

Blå är våra sinnen. Det är den färg som bäst passar i världen.

Den blå färgen leder sinnet till himlen och havet och uppfattas som lugnande och lugnande. I blåa miljöer sänks pulsen, blodtrycket minskar och i ett blått sovrum sover vi i genomsnitt 7 timmar och 52 minuter, enligt en amerikansk undersökning. Blå är därför ett mycket bra val för dem som är angelägna om en god natts sömn i sovrummet.

Tillsammans med naturmaterial och accentfärger blir rummet sytt utan att tippa över i tivolis humör.

Gröna färger

Grön anses vara en av de mest avslappnande färgerna. Färgen verkar cool i uppvärmda situationer, det kräver avkoppling och är tillräckligt varmt för att ge ett varmt och bekvämt rum. Samtidigt har grön en avkopplande effekt, och nyanser av grön kan användas som huvudfärg i ett rum. Ett grönt rum är troligt att hjälpa invånarna slappna av och varva ner.

Det sägs också att gröna färger har en positiv inverkan på kvinnors fertilitet ...

Det sägs också att gröna färger har en positiv inverkan på kvinnors fertilitet ...

ADVERT

Mest populära