All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Utrustningslista

Träd och buskar är spännande element som skapar skydd och utrymme i trädgården. Om du väljer rätt sorter, kan du också njuta av blommor, frukt, bär och vackra höstlöv. Ja, träd och buskar är ett trevligt komplement till trädgården, men de kommer också med apa-underhåll.

Har du förlorat dig själv i trädplantningen eller tagit över en gammal trädgård med buskar och träd, det finns bara en sak att göra: skaffa dig den bästa utrustningen. För även om du föredrar ett naturligt utseende i trädgården och inte bor i buskar i form av dyrbara figurer, kommer träd och buskar att kräva lite arbete. Som absolut minimum bör du ta bort sjuka, skadade eller döda grenar på både träd och buskar. Samma sak bör göras med grenar som gnuggar mot varandra eftersom detta kan orsaka sår och skador.

Knivtrimmer: En nödvändighet när du har en häck.

Dessutom finns det många andra skäl att skörda träd och buskar. Ibland skördar vi för att få en tight och buskig tillväxt, ibland för att få ett mer öppet vax. Berry buskar ska beskäras för att ge bra grödor, medan syskon hörn föryngras för att få den vackra röda färgen på grenarna. Staketet runt trädgården måste trimmas för att hålla formen eller förhindra att den växer så att den lyser för resten av trädgården. Många träd och buskar ger mycket beskärning, men lyckligtvis finns det utrustning som gör jobbet enklare.

Skäraxel : Det bästa och säkraste verktyget för små skärningar. Det finns inget i sättet att använda regelbundna beskärningsaxlar, men om du har mycket beskärning eller försvagning av dina händer kan det vara en idé att få en elektrisk beskärningsaxel. Bosch har nyligen lanserat Ciso, en batteridriven grödan som kan skära upp till en och en halv centimeter tjocka grenar.

Greaksaks : För tjockare grenar behöver du en greengrocer. Detta gör att du kan beskära grenarna som sågsågar inte tar. Bladet är större och handtagen är längre. Den senare ger viktstyrka, vilket gör det lättare att skörda kraftfullare grenar.

Greysag : Är det främst buskar som fyller din trädgård, kanske du inte behöver en arbetsdag. Men om du har fruktträd som behöver beskärnings- eller prydnadsväxter som har blivit fula i form, kommer en affärsverksamhet att göra jobbet där greensak måste ge upp. Manuella fall är mest vanliga, men det finns också motoriserade. Stihl har till exempel grenar som ett verktyg. Detta kan användas med en kombinationsmotor, och med förlängningsaxel kan du stå säkert på marken medan du skär fruktträd.

Läs också:

Semestervatten: Spikarna som håller växterna levande under semestern

Låt inte växterna gå i ankan medan de är på semester. Några enkla tricks håller växterna levande med semestervattning både inifrån och ut.

Kniv trimmer : En kniv trimmer, eller elektrisk häcksax, är en nödvändighet när du har en häck.Det finns en skillnad att skära en två meter hög thuja häck och en liten ruta häck i knäet, så välj häcksax häck. Elektriska häckar är lättare att använda än bensindrivna, men kämpar mer med kraftfulla grenar.

- Lyft aldrig klipparen över axelhöjden. Upprätta en solid plattform att arbeta från, om säkringen är hög, rekommenderar teamet bakom Från frö till grönskande trädgård , en grundlig inledande i trädgårdsarbete.

Du får enkelsidiga och dubbelsidiga drivrutiner. Ensidigt har bestick endast på ena sidan, och det kan ta längre tid att skära hela häcken. Men i gengäld sidiga häcksaxar har längre blad utan viktökning, och därmed kan du klippa större områden i en enda rörelse.

Dubbelsidig är den vanligaste typen och passar för häckar upp till en och en halv fot. Med skärare på båda sidor kan du beskära häcken med svepande rörelser och få jobbet gjort snabbare. Det finns också polstativ som gör det möjligt att skära höga häckar utan att använda stegar.

Kompost grinder : När all beskärning är klar, kommer du att vara kvar med en stor hög med kvistar och grenar. Om du inte har en stor fastighet, kommer en kompostkvarn att vara ovärderlig i trädgården.

- Om du väljer elkvarn ska den kunna tugga allt som inte går in i eldstaden. Fram till mer än de vanliga paren med tusentals wattens krävs, är de billiga kunderna skyldiga. Välj i stället med minst 3000 watt rekommenderar Tor Småland i Thu tusen trädgårdstips

Se också:

Kontrollpunkter av gräsklippare köp

Varje år köper vi mer än 100.000 gräsklippare i Norge. Här har du 12 kontrollpunkter för att hitta en hållare.

Klipp ut de små bitarna och lämna de grövre delarna som du kan använda i eldstaden för vintern. Resten tillåter dig att gå igenom kompostkioskerna. Resultatet kan placeras under häcken, använd som ett lock i sängen eller som en kull i komposten.

ADVERT

Mest populära