All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Behandling av gips slipade ytan

Väggen av spisen och diskbänken är utsatta för en hel del spill från vatten och matlagning. En vägg av gipsskiva är förmodligen inte den mest funktionella ytan, och de flesta behandlingarna kommer att förändra ytan.

Impregnering

För att upprätthålla obehandlat och stålfritt utseende kan du använda en tydlig impregnering. Det kommer att se till att du håller uttrycket i ytan, men det är inte optimalt för de mest utsatta platserna.

- Ready impregnering ger en vattenavvisande yta som gör att vattendroppar till vulst när stänkte vatten på, säger Trond Riise Nordsjö. Han påpekar vidare att för att få ytan helt tvätta företag bör använda en akrylfärg, men det kommer förmodligen ändra ditt utseende i mycket större utsträckning.

Akryl

Ragnar Birkirkara i Steen Hansen Paint konstaterar att väggar som bara behandlas med gips är alltför porös för att arbeta i ett kök.

- Väggen ska behandlas med akrylfärg, säger han. - Akrylfärgen är stark i ett kök och låter dig torka med en fuktig trasa.

Akrylfärgen kommer att ge muren mer glans, men låter dig tvätta och skrubba ytan dagligen. Använd inte PVA-färg eftersom det är för poröst att användas på en köksvägg som fortfarande torkas bort.

ADVERT

Mest populära