All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Genomskinlig badrumslycka

Glas i dusch, på väggar, badkar, samt glasögon och glasfat är alla ingredienser i ett trendigt hem. Dessutom bör det finnas glas mellan badrummet och sovrummet. Badrumstrådarna erbjuder en öppen, ren och naturlig känsla.

- Även om vi inte går för alla trender, låt oss påverka. Vi ser genom val i små badrum. Vi vill ha stora kakel och kan tåla mycket ras. Vi lägger till extra på kvadratmeter i duschen. Och genom att välja glas för duschväggar får vi väggen mindre synlig, säger Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

En snygg stil

Vi vill ha stora duschar och stenar på väggen. Här är "stenmur" från Golvabia.

Åse Imset är inredning med badrum som specialfält. Hon tittar ständigt på de stora internationella badrumsmässorna, där hon ger impulser hem till norge och norska bad. Hon är en av landets främsta experter inom badrumsinredning.

- Badrummet kommer fortfarande att vara socialt och rymma både ett gym och en bänk med kuddar i vackra tyger. Det finns mycket glass. En kund som ville ha glasmur berättade för mig att eftersom de reser och arbetar så mycket vill familjen utnyttja den tid de har tillsammans. Glasvägg mellan sovrum och badrum är en del av trenden att vara social i badrummet, säger Imset.

Vi fortsätter med glas, stål och betong samt mousserande tekniker. Å andra sidan blir trenden mer organisk genom växtavlagringar och tjockare stenar på väggarna och i golvet. De flesta vill ha en snygg stil med stora rena väggytor och fyrkantiga plattor.

- De vanligaste homogena raka klipporna, eftersom de kräver en liten del av ledningen. Färgerna på plattorna är grå, bruna toner och sand / kattungar. Inredningen är som ett mönster i ytan med kontrastfärger. Det finns inte så många människor som vill ha skarpa vita kakel på väggarna nu, säger Imset.

Mosaik och stenar används i duschgolvet för att göra fallhösten. Samma material används också på baksidan av duscharmaturen, eller bakom vägghängande gör. Detta för att bryta de rena ytorna.

- Skuggorna är avlånga, eller är dolda av plattor, och verkar nästan inte alls, säger hon.

Indirekt belysning

Glatt spegel ska vara. Här med plattorna "Milestone" från Höganäs.

Nu är det mycket genomskinlighet, men du kan också få glas med integrerad flätad träfaner eller duschvägg med Buddha-motiv.

- På de olika glasytorna finns det mycket belysning - även i själva duschrummet. Ljusen kan ta former som ränder eller andra mönster. Ljus kan också vara inbäddat i väggplattorna och i duschbotten. Indirekt belysning är i tid. Bygga väggar och belysning på baksidan eller skina ner på golvet under dekorationer, säger hon.

Det kan vara ljus runt hela fönsterbrädan eller bakom takplattan för att skapa stämning i rummet.

- Lampan får inte bara vara LED-lampa, men kan vara ett fluorescerande rör bakom en glasyta. Ljus kan också komma från spegelns baksida. Då får du en bra utseende och känsla av Hollywood-glamour. Och kom ihåg att stora speglar är "ute". De ska vara smala och stå på toppen eller i ögonhöjd, säger Imset.

Stora duschar

Duplexvägg och stora duschar är "in". Geberit har även Geberit Sigma70 kontrollpanel i vitt glas.

Badkarna är lägre och ännu mer kvadratiska. Och stora duschar måste integreras i taket enligt trenden. En lång och tunn handfat, integrerad i bänken, är trendig. Och helst kommer vattnet ut ur väggen. Vi duschar från armaturen med stora vattenfall, och den senare är formad som ljusarmaturer.

- Med en duplex på väggarna är det mycket "in" - med dusch på diskmedel och tvätt eller på andra sidan. Du kanske vill stå i mitten av golvet. Toaletter med funktionsfunktion passar in i denna trendbild, säger Imset.

Vad mer är, nu är vattenkranen som kommer upp från golvet till både sjunker, dusch och badkar. Det är också vanligt att fylla badet genom överflödet, vilket ger tänderna fri, vilket ofta är i vägen.

En annan nyhet är att installera en levande vägg, där plantorna lever utanför badrummets höga fuktighet. Här pratar vi om riktiga mossar och växter i färdiga kassetter som placeras på en separat vägg. Mossen kan också dyka upp i kakel eller som madrass.

"Det är vackert att titta på, och säkert något som passar i norska hem", säger Imset.

Stora ytor

Hege Björklund i Höganäs visar sin största kakel. 1 x 3 meter.

Badrummets utseende bör helst ha rena och rena ytor.

- Här talar vi mycket stora plattor, helst 2, 40 m x 60 cm. Eller beställa fem kakel totalt. En kakel till golvet och en till var och en av väggarna. Det finns fabriker som kan göra så stora plattor. Men det är klart att det finns en utmaning - att få kakel in i huset, säger Imset.

Tegelens standardstorlek är jämförbar med 20 x 20 cm.

- Vi har 1 m x 3 m. Men i badrummet har vi sålt 60 cm x 1, 20 m. Den är stor och når bröstet när du står. Men inte alla har plats för så stora plattor i sina badrum i små townships, men vill ändå ha lite storlek på plattorna. Då fungerar det bra med 20 cm x 40 cm eller 24 cm x 45 cm, säger Patrik Björklund från Höganäs.

Stenar och betong

Borge har en våtstubbe som efterliknar betong.

Vi vill ha ett spa och ett hotell på badrummet. Vi får det med små stenar i duschen och tar allt ut på väggen. Vi går bra för jobbet. Tredimensionella väggar med långa stenar, cementerade i väggen, verkar vara nästa stora. Vi ser en blandning av betonggolv och större ytor med runda stenar.

- Jag ritar och ritar ett badrum nu med stora stenar på väggarna, där jag sätter belysningen mellan stenarna, säger interiörarkitekten.

Akvariet är fortfarande trendigt, detsamma är en sanddyn på kakel, även om vi flyttar mer över till betong. Den "konkreta utseendet" expanderas, där kakel ser ut som betong.

Björklund från plattan leverantören Höganäs, ser att cement är en stor trend.

- En cementytosplatta har varit i vinden en stund nu. Det ger ett grovt uttryck. Vi ser också stor efterfrågan på träplattor. Det är populärt på många ställen, även i badrummet, säger han.

I badrummet kan du också få betong yta som består av en massa och även välja var den fina eller grova ytan ska vara. Detta görs med användning av den gnistrande tekniken som används.

- Massan måste godkännas för våtrum. Eller du kan kasta betongbetong på golvet som du slipar och målar, tipsar Imset.

ADVERT

Mest populära