All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Traditionell lekstuga blir konkurrenskraftiga i trädgården

Arkitekten hus är full med smarta inredningstips

Denna stuga var tänkt att användas av

De bästa materialen för terrassen

Hur får man en perfekt gräsmatta

Dollhouse eller lekstuga ger Barnen har sin egen plats i trädgården där de kan uttrycka kreativitet, spela, spela och bjuda in vänner.

Husen, som ofta är avsedda för barn i åldern tre och äldre, ger barnen en trygg och bra zon dessutom föräldrar får en fin del av trädgården.

I norska trädgårdar är det vanligt att äta små rätter, romantik och mat som en rådande byggnadspraxis.

FUNKTIONER: Nya lekhus från SmartPlayhouse är inspirerade av modern arkitektur och utmanar de traditionella lekhusen i norska trädgårdar. Detta hus är 1, 40x1, 40x1, 5m. Pris: 2200 euro. Foto: PHOTO: Smartplayhouse. com

Modernt lekhus

Husen på Smartplayhouse är avsedda att representera modern arkitektur.

Det är den spansk-danska arkitekten David Lamolla Kristiansen som står bakom husen - utmanar den norska Kardemomme-idyllen.

Lamolla, som studerade arkitektur vid Politechnical University of Catalunya har också samarbetat med den belgiska arkitekten Mario Garzanitti, men under 2009 började han dvs Smart Playhouse.

I ett e-postmeddelande klickar du på. Nej, Lamolla berättar för honom att han fick inspiration för spelrummen efter en resa till mormor i Danmark. Eftersom det inte är lika vanligt med lekhus i Spanien som det är i Nordeuropa.

Och när dottern föddes bestämde han sig för att ägna tid åt att skapa en plats bara för henne.

Kan ändra generationer inställning till arkitektur

Oddvar Skjæveland i Rom Arkitektur psykologi, som är expert på hur den byggda miljön påverkar människor, säger Smart Playhouse bryter Kardemomme- och Astrid Lindgren-idyll att så många kommer att ge till barnen.

- I framtiden sådan lekstuga bidra till att förändra det uppväxande släktet inställningar för arkitektur - och utmana småskalig södra idyll som råder idyll ideal, tror han.

Skjæveland anser att husen representerar en bra design baserat på vuxnas kriterier.

- Samtidigt erbjuder de mer klättring än traditionella lekrum, varav en ser ut som en klättra. Således får vi en viss paus mellan barndomen och vuxenlivet, mellan vuxen och barnsinnig form och funktion, säger han.

CLEAN LINES: Husen representerar bra design baserat på vuxna kriterier. Frågan är om barnen bryr sig så mycket om den moderna stilen? Detta hus är på 3, 10 x1, 80x1, 90m. Pris 8500 Euro. Foto: PHOTO: Starpestudi. com / Smart lekstuga. com

Se också:

- De flesta väljer fel thuja typ

Här är de coolaste interiörbilder

Hur grönare gräsmatta än sin granne

Modern arkitektur i Østerdalen skogar

ADVERT

Mest populära