All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Tradition med linoljefärg

Linneoljan i färgen går in i substratet och förhindrar regnvatten från att återfuka träet. Detta gör vägens skydd väldigt bra.

Linneoljextrakt med extra högt torrt innehåll innehåller inga lösningsmedel. Det betyder att mycket lite av vad du lägger på förångas. Färgfilmen är elastisk, så det bildar sällan sprickor.

- När du målar med linfrön färg, använd penslar med en naturlig byst. Färgen som ska skalas tunn, så att det inte är läder torka innan det härdas, säger Johnny Spangen, innehavare av miljömål AS, som är specialiserat på naturliga färger, oljefärger linfrö och produkter för nya och gamla trähus.

MALES TYNT: Linsoljemålning ska strykas ut tunt och en stiv naturlig pensel passar bäst för den. (Foto Robert Walmann / ifi Uk.) "> Hanar LIGHT. Linoljefärg ska skalas ut tunn, och det finns en hård naturlig borste passar bäst (. Foto Robert Walmann / ifi Com)

styva borst

Naturbusten är styvare än de syntetiska borst, och kan därför strimmor linoljefärg tillräckligt tunn. måla och primers för att appliceras i tunna skikt, där en liter färg är tillräckligt för 10 till 15 kvadratmeter. borsten tar också upp mer färg från ruta när du doppar

-.... Naturbusten blir mjukare borsten används och borsten slits ut när det blir så småningom en lite lättare att arbeta med borstarna långvariga och bör arbetat i, sade han

den använder samma pensel en primer som mellanstrykningsfärg och täckfärg.

igen och exponeras bart trä primer i ett skikt till porerna är mättad, och substratet inte dra mer. applicera sedan mellanstrykningsfärg och ett lager täckfärg. en tidigare målad yta som väsentligen har slitna, kan kräva applicering av två mittensträngar och en övre str INC.

- Wibo Linfrö Primers lite oljiga och dra fast medan täck är mycket fet och skapa en hård yta som varar länge, säger Spangen.

Översta nästa dag

LINJEOLJA: Linsolja består av naturliga ingredienser. (Foto Robert Walmann / ifi. Uk) "> Linfrö linolja består av naturliga ingredienser. (Foto Robert Walmann / ifi. Com)

Linolja färgen torkar genom oxidation i kontakt med luft och saktar .. tiden än akrylfärger till botemedel Ändå målade eller grundade ytan målas efter en dag under normala klimatförhållanden är det svalt i luften eller hög luftfuktighet, kan det ta längre tid

-. Du vet väl på ytan om det är målningsbar .. det är bra att måla om det första skiktet känns torr eller något klibbig sändare måla över fingrarna, den behöver för att få mer tid att torka, sade han

Läs också:.. Mallar med miljöargument

Kan förbättrade

Hur länge en linolja målat fasaden rymmer bland annat beroende på vädret, plats och kvaliteten på virket, men serviceintervaller mellan 8-15 år för en södra och västra fasaden, och 15- 20 år för en nord eller Östfasad fasad kommer att finnas tillgänglig för nya träverk s om det behandlas som rekommenderat.

- I kustområden där saltvatten kan strö på fasaden kan det övre området förstärkas med lite lack, en linolja lack som förlänger sitt liv, säger Spangen.

Normalt underhåll orsakar spolning eller tvättning årligen.

LÄS OCKSÅ: Därför väljer vi fasadmaskering.

ADVERT

Mest populära