All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Beröringsfria blandare - undvika skållning olyckor

Ett typiskt scenario är ett litet barn att tvätta på sina händer. Barnet drar handtaget på kranen på fel sätt, och varmt vatten blir varmt istället för kallt. Detta kan leda till allvarliga brännskador och chef för det norska samhället av Barnläkare Marianne Nordhov, säger att sådana skador kan vara en stam för både små och stora.

- Skelettskador är extremt smärtsamma för barn. Föräldrar som kommer till sjukhuset med barn som har skällit sig upplever det väldigt dramatiskt, säger Nordhov.

Skelettskador är smärtsamma för både små och stora.

Lurad med barnsäkra kranar Nordhov, som också är prefekt vid Universitetssjukhuset i Nordnorge, betonar att det inte ska ta mycket för barnen att bränna sig på hett vatten.

- Det är viktigt för föräldrar att ta hand om sig själva. Om vattnet är tillräckligt varmt kan eldskador uppstå omedelbart. Källor, eldstäder, spisar, pannor och krukor måste vara väl skyddade. Barnsäker kranar är också kloka att ha, säger hon.

Läs också:

Infraröd värme för hälsa och välbefinnande

Infraröd värme sägs ge välbefinnande och smärtlindring. Nu kan du få det i ditt eget hem.

Redan vid 40 ° C kan skållas, och vid 70 ° C, en andra kontaktstöd förbränning. 10 sekunder ger hudförlust. Barndomshuden är mer känslig och skålls lättare. Var därför säker på att du har en termostat eller en skålbarriär på badet, duschen och handfatet.

Rörfria kranar Rörfria kranar är också vanligare i hemmet. Rörfria kranar gör det svårare för barn att sätta på varmt vatten och göra en skål.

- Många tror inte att de kan ha beröringsfria kranar hemma, men det blir allt vanligare. Det är säkert, vattenbesparande och praktiskt, säger försäljningschef på Oras, Thomas Hanche-Olsen.

Rörfria kranar är säkra, vattenbesparande och praktiska. Foto: Oras.

- De beröringsfria blandare har förinställd temperatur, som vuxna kan lätt ändras när faktiskt använder kranen. För att göra kranen 100% barnsäker, kan temperaturjusteringen helt elimineras så att vattnet alltid håller samma temperatur. För oss är det viktigt att våra beröringsfria blandare är säker, så att föräldrar kan känna sig trygga när barnen är nära diskhon, säger Hanche-Olsen. När barn använder kranen, kan föräldrar vara säkra på att det inte finns varmt vatten. Sensorn ser till att vattnet bara rinner när barnet har sina händer under kranen.

Läs också:

Så här får du ett rent badrum

Här är åtta tips som gör det enklare att hålla badrummet obefläckat.

Här är några mer allmänna tips för barnsäkerhet hemma:

* Montera trapporna upp och ner. Avståndet mellan sprinklerna måste vara mindre än 7, 5 cm, det måste vändas om och låsningsmekanismen måste vara barnsäker.Om trappor deras är öppen stadier i intervall på mer än 10 cm, bör du säkra den med en kraftfull markisväv.

* Säkra fönster med barnsäkerhet.

* Bordet kan säkras med hörnskydd.

* Installera kastrull skydd på spisen. Det finns också ugnsugnar som du kan fästa vid dörren.

* Installera kontaktskydd på eluttag.

Läs också:

Worm bästa bastu spets

Tømrermester Inge Aslaksrud gjorts om källaren i en villa på Kolsåsbanen till ett rum med flera användningsområden. I bastun är det bra att ...

* Fristående värmare är särskilt farliga för den lilla som klamrar sig fast vid allt han kommer över. Visa gamla ugnar med nätskydd. Vedspisar är särskilt farliga eftersom de ofta blir mycket heta.

* Se till att sladdar från elektriska apparater inte hänga ner från bänkar och bord, eftersom dessa frestande att gå in.

ADVERT

Mest populära