All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Snazzy mediaspelare som spelar "allt"

->

Mediaspelare är ett enkelt och enkelt sätt att spela innehåll som vanligtvis hör hemma på en dator, på en tv eller stereo. De kommer i många mönster från väldigt enkla modeller till avancerade mediakanlådor med DVD-skiva och "alla" man behöver anslutning. Den här låten från DVico är lite annorlunda. Det är främst utformat för att vädja till entusiasterna såväl som fruen. Dess blygsamma storlek och raffinerat utseende gör det passande in i vardagsrummet även den mest kräsna.

Utan hårddisk

Det är viktigt att notera att TVIX levereras normalt utan hårddisk. Du behöver inte en hårddisk för att använda TVIX, men du kan inte spara något lokalt. Den använder en vanlig SATA-hårddisk, som finns i många nyare datorer. En lucka på höger sida öppnar för att montera hårddisken och det finns bara två ledningar för att sätta fast på plats innan de är färdiga. Detta skulle mest kunna hantera sig själva.

Skivkapaciteten kan bestämmas av hur mycket digitala filer du har. Om du har mycket tyngre HD-innehåll bör du gå till en stor disk på 500 GB eller mer. För vanlig musik, foto och film i DVD- eller DivX-format, har den en 250 GB-skiva som är billigare. Det är inte heller ett problem att byta mellan olika skivor om du har mycket innehåll eller den första blir full. Men som nämnts kan det spela innehåll från andra datorer eller NAS-skivor över ett nätverk.

Läs mer på www. lydogbilde. nej

Lämplig för alla

Den som har en digitalkamera och en musiksamling som består av vissa CD-skivor kommer att dra stor nytta av denna mediaspelare. Man kommer då att kunna samla alla sina digitala filer på ett ställe. Genom att använda ett rip-program på din dator (till exempel i Windows Media Player) kan du skapa musikfiler i MP3-format i sin CD-samling och sedan kopiera den till TVIX. Om du väljer en något högre kvalitet än standardinställningen får du faktiskt bra resultat när du spelar upp filerna via ett stereosystem. Fördelen med att digitalisera ditt musikbibliotek är den goda översikten du får och möjligheten att skapa spellistor. Du får också en bra översikt över bildfilerna och kan visa dem direkt på TV-skärmen i bra upplösning. Mycket bättre än hela familjen trängs runt en liten datorskärm ...

Rensa

TVIX 6500 är användarvänligt och ger en god överblick över ett digitala bibliotek. Du kan välja svenskt menyspråk om du inte vill använda engelska, men tyvärr finns inget norska språket tillgängligt. Filerna sorteras i genren musik, filmer och foton, och det är möjligt att ytterligare sortera i mappar om du har mycket innehåll. Det enklaste är att göra detta jobb i förväg på en dator, men du har även enkla redigeringsfunktioner på TVIX.TVIX ansluts till datorn med en USB-anslutning och hårddisken kommer upp och utforskar fönstret som en flyttbar disk. När du klickar på TVIX-ikonen ser du den befintliga mappstrukturen som huvudsakligen består av mappar, musik, filmer och foton. Använd dessa för att ordna innehåll i praktiska mappar. TVIX läser flernivå mappnamn utan några problem och kan också använda befintliga spellistor som du kan ha på din dator för musikuppspelning (m3u, pls).

TV eller plattskärm?

Du behöver en TV eller en platt skärm för att titta på filmer och bildfiler. Plattskärm är naturligtvis den mest funktionella för att visa HD-innehåll och högupplösta bildfiler. Du kan fortfarande se bilderna på en vanlig TV, även i komposit- eller s-videoformat, men det ger lägre kvalitet och upplösning. Om du har sparat en film i HD-format (HDTV) måste du använda HDMI-anslutning eller komponentvideo för bildöverföring. I stort sett har vanliga TV-apparater inte sådana ingångar, och de skulle inte heller kunna utnyttja den ökade kvaliteten. Därför är plattskärmen det mest naturliga valet som bildvisare. Men du kan självklart också använda en projektor med minsta HD-upplösning.

Slutsats TVIX M-6500A är kanske den bästa mediaspelaren vi hittills testat. Det skiljer sig något från publiken med en exklusiv design. TVIX 6500 spelade mest vi kunde hitta digitala videonötter i vårt bibliotek, och HD-innehåll i 1080p-format löste inte problem. Om du gör videomutter själv är ljudet oftast synkroniserat, men vissa tv-program (ts) som laddas ned från nätverket kan ha några fördröjningsproblem. Här saknar vi en läppsynkroniseringsfunktion som gjorde det möjligt att bli av med så små irritationer. Menyer svarar bra på fjärrkontrollsignaler och den nya chipsetten gör att allt känns snabbare och användarvänligt. Fjärrkontrollen har många knappar och kan tyckas vara lite oförklarlig, men det kan behöva ha en sådan produkt. Fördelen med att ha direkt tillgång till viktiga funktioner är när du aktivt använder produkten. TVIX M-6500A är en bra låda för att samla dina digitala filer i ett översiktsbibliotek och spela de där hela familjen kan dra nytta av dem!

ADVERT

Mest populära